Startskud til 156 boliger i Københavns Ørestad
I Ørestad City på Amager er der netop skudt officielt gang i byggeriet af den godt 12.000 kvm og 156 boliger bebyggelse C.F Møllers Have. Skanska er bygherre og udvikler bag projektet, som har KPC København tilknyttet som styringsentreprenør, og er skabt sammen med Årstiderne Arkitekter og Niras. Det skriver Skanska i en pressemeddelelse.
C.F. Møllers Have er et boligprojekt med mindre delevenlige lejligheder der primært henvender sig til singler, unge par og seniorer. Bæredygtighed og fællesskab har været et overordnet tema i udviklingen af projektet.
Ejendommen tilbyder muligheden for fælles hjemmearbejdspladser til brug for ejendommens beboere, fællesvaskeri med genbrug af vand, café og fælleslokale med køkken, samt et grønt og aktivt gårdrum med væksthuse til brug for ejendommens beboere.
Fakta: C. F. Møllers Have
Karreformet boligprojekt i 8 etager med fælles gårdhave, alle lejligheder har adgang til altan samt mindre private terrasser i stueetagen.
12.140 kvm boligareal, med 156 lejligheder fordelt på primært to-, tre- og enkelte fireværelses lejligheder, med en samlet gennemsnitsstørrelse på 75 kvm.
Parkeringskælder i to etager med 127 parkeringspladser.
Tidsplan: Byggestart august 2021, åbning af P-kælder medio 2023, udlejning og indflytning fra ultimo 2023.
Bæredygtighed: Genbrugsmursten og træbeklædte facader, nyttehaver i gårdrummet, storskrald/bytterum, genanvendelse af regnvand i fællesvaskeriet, fokus på forbedret kildesortering sortering af affald, gode forhold og faciliteter for cyklister.
Bygherre og projektudvikler: Skanska
Styringsentreprenør: KPC København
Arkitekt: Sweco Architects
Rådgiver: Niras
Under planlægning af byggeriet viste analyser at der i Ørestad City er et væsentligt overtal af store lejligheder. I tæt dialog med Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune blev der blevet skabt mulighed for at udvikle et projekt med mindre boligstørrelser og dermed tilbyde billigere lejligheder og mulighed for en større diversitet i beboersammensætningen i Ørestad City.
Parkeringshus fik plads til grønt gårdrum
Byggefeltet var oprindeligt planlagt til et parkeringshus. I samarbejde med udviklingsselskabet By & Havn og Københavns Kommune har Skanska gjort det muligt at holde fast i parkeringsdækningen men omdisponeret til flere byggefelter og flyttet under jorden. Det træk har skabt et gårdrum, som vil fungere som et fælles, rekreativt udeopholdsrum uden affaldshåndtering og cykelparkering, som erstattes af legepladser, orangeri og planter.
I parkeringskælderen er der 127 offentlige p-pladser samt 300 cykelp-pladser. Ejendommens beboere får direkte adgang til kælderen, som udover p-pladser også indeholder depotrum, aflåst opvarmet cykelparkering og cykelværksted.
Boligerne er præcertificeret til DGNB Guld med alt hvad det indebærer af hensyn til miljømæssige, økonomiske, sociale, tekniske og procesmæssige krav.
Projektet har fokus på FN´s verdensmål 3,11 og 12, hvilket betyder, at der i projektet vil blive benyttet genbrugsmaterialer og altangangene vil delvist blive udført af træ. Der vil være fællesvaskeri for at undgå individuelle vaskesøjler og dermed forbedre indeklimaet, samt et kombineret storskrald- og bytterum for ejendommens beboere.