23948sdkhjf

Grønt lys til Koldings marina-bydel

Kystdirektoratet har netop givet anlægstilladelsen til Kolding Kommunes planerne for den nye bydel Marina City. 

Man giver hermed grønt lys for det omfattende arbejde med at etablere hele den nye lystbådehavn, inddæmme det nye landareal og anvende det nye landområde til en lang række maritime formål som for eksempel havnepromenade, park, bådoplagspladser og en række byggerier, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Jeg er superglad over, at vi nu har fået den længe ventede anlægstilladelse fra Kystdirektoratet. Med den er vi kommet et afgørende skridt nærmere til at kunne realisere vores vision om en ny bæredygtig bydel med et attraktivt bolig- og havnemiljø samt en ny stor lystbådehavn på sydsiden af Kolding Fjord, siger Koldings borgmester Jørn Pedersen. 

Marina City bliver en ny bydel med bolig- og havnemiljø samt det, der ifølge kommunen er Danmarks største marina uden for hovedstadsområdet med cirka 1.000 bådpladser. Her kommer havnepromenade med cafeer, klubhuse, vandsportscenter, servicebygninger, maritime erhverv, værksteder, overnatningsmuligheder og andre aktiviteter tilknyttet lystbådehavnen. Projektet omfatter også en ny strandpark.

Planerne giver mulighed for at opføre ca. 325-350 boliger, heraf en fjerdedel almene boliger. Længst mod øst planlægges en klynge af op til 29 moderne husbåde.

Håber at sætte flere arbejder i gang i år

Nu mangler blot en tilladelse fra Miljøstyrelsen til at flytte materialer fra fjordbunden, hvor den nye sejlrende og det nye havnebassin samt promenaden skal være – den såkaldte klaptilladelse. Det er ifølge kommunen uvist, om den afgørelse kommer på denne side af sommeren.

Mens der ventes på den sidste tilladelse, forberedes de kommende opgaver i det store projekt. For nylig blev der peget på Munck Havne og Anlæg til at udvide havnebassinet, etablere kajanlæg og slæbesteder, anlægge ny strand og opfylde det nye landområde.

Hen over sommeren vil der blive gennemført geotekniske undersøgelser af fjordbunden ud for Marina Syd. Teknikerne skal undersøge fjordbunden de steder, hvor de to nye moler vil blive bygget, hvor nye broer skal etableres, og hvor der skal fyldes op.

Fra kommunens side er håbet, at arbejderne i området kan gå i gang sidst på året her i 2021, så lystbådehavn nord kan flyttes til syd i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095