23948sdkhjf

Randers søger pengestærk partner til største projekt nogensinde

Det bliver et arealudviklingsselskab bestående af Randers Kommune og en investor, som får ansvaret for at realisere de første etaper af Flodbyen Randers, en ny bydel med 335.500 kvm bebyggelse og 7-8000 indbyggere i den centrale del af Randers. 

Hvem der indtræder i selskabet som investor og dermed får adgang til at byudvikle på en del af de attraktive områder, skal nu afgøres i et udbud, der ventes offentliggjort i næste uge, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse. 

Arealudviklingsselskabet kommer til at fungere på den måde, at Randers Kommune skyder arealerne ind i selskabet, mens investoren kommer med kapital svarende til værdien af arealerne. Herefter får arealudviklingsselskabet til opgave at byggemodne og videresælge de enkelte byggefelter. Det kan enten ske til investeringspartneren, der får forkøbsret til visse byggefelter, eller til andre projektudviklere. Randers Kommune vil eje 49 pct. af selskabet, mens investoren ejer de resterende 51 pct.

Som led i udbuddet vil de interesserede parter derfor blive vurderet på, om de har en tilstrækkelig finansiel styrke og mindst lige så vigtigt: Om de deler visionerne for udviklingen af Randers over de kommende generationer. 

Investoren i det kommende arealudviklingsselskab vil - i tæt samarbejde med Randers Kommune - få ansvaret for at realisere de første to etaper af Flodbyen, hvor der i alt forventes bygget omkring 170.000 etagemeter. 

Rammen for udviklingen ligger fast 

Når arealudviklingsselskabet er oprettet, får det til opgave at realisere de første to etaper af Flodbyen. Det drejer sig om Brotoften, Busterminalen og Bolværksgrunden (etape 1) samt Nordhavnen og Toldbodgadekvarteret (etape 2). 

Udvikling over 59 hektar og 50 år

Byudviklingsprojekt Flodbyen Randers er baseret på en vision om at forbinde den eksisterende midtby med vandet og den unikke natur, der løber fra Gudenåen gennem byen til Randers Fjord. Samlet bliver der tale om 335.500 kvm bebyggelse og plads til 7-8000 indbyggere.

Flodbyen dækker 59 ha landjord helt tæt på midtbyen og kan over de kommende årtier etapevist realiseres, fordi Randers Havn udflytter til nye arealer længere mod øst. Det samlede projekt med fire etaper forventes realiseret over de kommende cirka 50 år afhængig af udviklingen i de økonomiske konjunkturer undervejs. 

Udviklingen skal ske i overensstemmelse med udviklingsplanen og kvalitetskrav for Flodbyen, som byrådet tidligere har vedtaget. 

- Der er lavet et utroligt grundigt forarbejde for Flodbyen. Vi står på et solidt fundament både i forhold til økonomi, tidsplan, betingelser og krav, siger Christian Brøns, formand for Udviklingsudvalget og påpeger, at der i bedømmelsen af tilbuddene blive lagt stor vægt på, at en mulig investor formår at vise, hvordan udviklingen kan ske i overensstemmelse med planer og krav til Flodbyen. 

Selve udviklingen af de enkelte arealer vil ske efter helt normale procedurer, blandt andet med vedtagelse af lokalplaner og offentlige høringer. 

Randers Byråd vil senere tage stilling til valg af samarbejdspartner og investor, og når der er indgået en endelig aftale med en investor, går arbejdet med at lave lokalplaner for byggefelterne i gang. 

Omkring 2023 forventes de første byggerier at skyde op.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093