23948sdkhjf

Eurodan-huse planlægger med spaghetti… 

På byggesagen Høgedalsparken i Assentoft, står af Simon Grønhøj Jensen, byggeleder hos Eurodan-huse, i spidsen for opførelsen af 31 boliger for en privat bygherre. På projektet har han anvendt lokationsbaseret tidsplanlægning for første gang, og det har kørt over al forventning, skriver rådgiverfirmaet Exigo, som har udviklet systemet. 

Simon Grønhøj Jensen afleverer nøglen til etape 1 en måned før tid – og etape 2 to måneder før tid. 

– Jeg havde en plan for opfølgning, hvor rød markerede ”bagud”, og grøn markerede ”i rette tid”. Vi grinte ofte ude på pladsen af, at jeg var ved at løbe tør for grøn blækpatron, lyder det med et grin fra Simon Grønhøj Jensen. 

Tidsplan med spaghetti 

Simon kender cyklogram-metoden - lokationsbaseret tidsplanlægning - fra sin studietid, og han drømte i de første år som byggeleder om at afprøve metoden på et rigtigt projekt. 

Da han fortalte Eurodan-huses tekniske direktør, Christian Aakjær Jacobsen, om metoden, spurgte direktøren grinende, hvad det var for en masse spaghettier, han havde tegnet. Men det skulle hurtigt vise sig, at de spaghettier gav mening. 

Simon tog fat i Exigo, der forhandler software til lokationsbaseret tidsplanlægning, og fik hjælp til at komme i gang samt med at får aktiviteter og områder koblet sammen med tidsplanen fra begyndelsen. 

– Efter en måneds tid kunne Kasper (Rix, specialist i lokationsbaseret planlægning og byggeproduktion, red.) og jeg fremlægge min tidsplan for min tekniske direktør. Og da jeg kunne fortælle ham, at jeg var ret sikker på at kunne aflevere husene længe før tid, gav spaghettierne pludselig rigtig god mening, siger Simon Grønhøj Jensen med et glimt i øjet. 

Christian Aakjær Jacobsen har siden udtrykt begejstring for lokationsbaseret tidsplanlægning og ønske om at prøve det på flere projekter her i år. 

Bedre flow og økonomi for alle 

Et af de første steder Simon Grønhøj Jensen optimerede i tidsplanen, var arbejds-flow i forbindelse med støbning af fundament. Den normale procedure er, at elementmontøren kommer og monterer gasbeton, så snart den første plade er støbt og slebet. Men fordi elementmontøren er lidt hurtigere end støberen, kunne Simon i tidsplanen se gentagne start og stop i hans arbejde, og her så han mulighed for optimering. 

– Vi planlagde, at elementmontørens opstart blev rykket 14 dage. På den måde kunne han arbejde i et kontinuerligt flow og holde en god akkord. Jeg kunne sikre ham, at han kunne starte ved bolig 1 og slutte ved bolig 31 uden at blive forstyrret undervejs, fortæller den unge byggeleder og tilføjer, at det samme gjorde sig gældende for de andre underentreprenører. 

Med metoden kan Simon tilbyde en større sikkerhed for sine underentreprenører. 

– Jeg kan garantere maleren, at han ikke skal køre forgæves, fordi den foregående entreprenør ikke er færdig til tiden. Han kan have tre mænd fast kørende, og de kan arbejde uforstyrret fra bolig 1 til 31 i de to måneder, vi har aftalt, forklarer Simon Grønhøj Jensen og tilføjer, at han også bruger metoden til at håndtere leverancer.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109