23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Hvad skal vi tro efterhånden, Mette?

Det var med anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, at statsminister Mette Frederiksen (S) på et historisk pressemøde 11. marts sidste år lukkede Danmark ned som følge af Coronapandemien.

Det var i hvert fald den fortælling, statsministeren gerne ville have ud, som hun stod på pressemødet i Statsministeriet flankeret af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og ikke mindst direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

Men statsministeren talte ikke sandt. For en uvildig ekspertgruppe slår nu fast i en ny rapport, at anbefalingen om at lukke børnehaver og skoler kom fra Statsministeriet og ikke sundhedsmyndighederne. Og Søren Brostrøm blev i stedet brugt i regeringens spin. Han ønskede slet ikke at deltage på pressemødet.

Mette Frederiksen har siden foråret solgt sig selv som garantien for, at folkesundheden kommer i første række. Derfor skal intet stå i vejen for, at hendes beslutninger føres ud i livet. Koste hvad det vil.

Det er der jo som sådan ikke noget i vejen med. Det er jo derfor, man sidder i regering. Men når man i en situation med en global pandemi ikke lytter til landets sundhedsmyndigheder - som forhåbentlig er klogere på dette område end statsministeren - vidner det om en magtfuldkommen statsminister, der ikke går ad vejen for at lyve over for befolkningen.

Hvis man ikke kan stole på regeringen i denne tid, efterlader det en befolkning og et erhvervsliv i mistro til myndighederne.

Statsministeren bør derfor en gang for alle tage hele det politiske ansvar på sig frem for at skubbe ansvaret væk, når de dårlige sager tårner sig op. Det skylder hun ærligt talt befolkningen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188