23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Selvstændige har også ret til barsel

Små og mellemstore virksomheder udgør rygraden i dansk erhvervsliv. Ofte sat i scenen af driftige selvstændige, som drømmer om at få foden under eget bord og skabe noget stort.

Det kræver dog hårdt arbejde og is i maven, for pengene i virksomhedens første leveår går til drift og hives ikke nødvendigvis ud til store lønninger til én selv.

Derfor er det ikke mindst for kvindelige selvstændige og iværksættere ofte et stort problem, når de bliver gravide, og lige som mange andre på det danske arbejdsmarked skal på barsel. For de har ikke de samme økonomiske muligheder med fuld løn under store dele af barselsperioden som lønmodtagerne. De er i stedet henvist til barselsdagpenge på godt 18.000 kr. om måneden.

Derfor er den nye barselsfond, som et flertal i Folketinget blev enige om i sidste uge, en kærkommen og nødvendig håndsrækning til de mange selvstændig erhvervsdrivende, som skal på barsel.

For det er helt afgørende, at der er et økonomisk sikkerhedsnet for dem efter fødslen. Danmark er afhængig af de mange selvstændige, som tør tage springet ud i iværksætterlivet. For det er den eneste måde vi får skabt øget vækst og velstand i det danske samfund. De skaber nemlig fremtidens arbejdspladser.

Udsigten til økonomisk smalhals kan afholde nogen fra at tage springet ud i iværksætterlivet. Og hvis økonomiske tab under barsel tilmed afholder nogen fra at starte virksomhed ,er dansk erhvervsliv ilde ude.

Danmark har brug for de selvstændige - også efter en barsel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094