23948sdkhjf

En ordentlig krabat klipper Kertemindes byudvikling i gang

I Kerteminde indleder de på mandag udbygningen af Nordre Havnekaj ved at klippe en gammel og 50 meter høje kornsilo over med en kæmpe ”saks”. Det er monteret på en i alt 160 tons tung og 48 meter høj maskine, der er kørt hertil fra Holland på fem blokvogne. 

– En ordentlig krabat, javel, og en maskine i en kaliber der sjældent ses på dansk grund, men projektet på Nordre Havnekaj er også første etape i det, der kun kan beskrives som det største byudviklingsprojekt i nyere historie i Kerteminde Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Bygherre, nedriver og entreprenør i ét

Milestone Development Group (MDG) er byggeherre på første etape, som tæller i alt 70 nye boliger på havnen, og det er også MDG, der har vundet entreprisen og udfører nedrivningen af siloen og yderligere et par bygninger på havnen for Kerteminde Kommune. 

– Jeg har arbejdet med det her projekt i halvandet år nu, så det siger næsten sig selv, at det giver en god følelse i maven, at vi også kommer fysisk i gang med projektet og begynder at se, at der sker noget, siger MDG’s direktør, Jesper Schmitz, i pressemeddelelsen. 

– Jeg forventer, at vi begynder at bygge i foråret, og at det hele står færdigt om cirka to år, tilføjer han. 

Når siloen – og SDU som også fjernes i næste uge - er taget ned, så står Folkebådscentralen stadig tilbage på Nordre Havnekaj. Milestone står for nedrivningen af Folkebådscentralen. Den overtager Milestone formelt til årsskiftet og bygningen vil blive nedbrudt umiddelbart efter. 

Flere udbudsrunder venter 

Boligerne på Nordre Havnekaj står efter planen klar om to år. Til den tid har Kerteminde fået et helt nyt kvarter opført med respekt for fortiden og som samtidigt rækker ind i fremtiden. Forud for byggeriet er der lavet et betydeligt forarbejde der sikrer, at byggeriet er i tråd med Kerteminde og det maritime aftryk, som historien har sat på byen. 

Det udbud som Milestone har vundet, er baseret på en kulturarvsmasterplan udarbejdet af Østfyns Museer. En masterplan, der sikrer at byggeriet på havnen hænger sammen med resten af Kerteminde. Det betyder blandt andet at byggeriet maksimalt må være to en halv etage højt, at boligerne skal have et forskelligartet udtryk og at tagene bliver sorte, for at sikre det maritime udtryk. 

Ud over det snart igangværende projekt på Nordre Havnekaj venter yderligere et par udbudsrunder af havnenære grunde i Kerteminde samt etablering af en ny marina, en 500 meter lang ydermole samt en træpromenade rundt langs det nye byggeri på Nordre Havnekaj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117