23948sdkhjf

Enemærke & Petersen i spidsen for DTU-renovering

DTU har netop skrevet kontrakt med teamet, som får til opgave at totalrenovere og transformere en af Koppels specialbygninger, bygning 208, til et levende læringshus for de studerende på DTU Lyngby Campus. Det oplyser DTU i en pressemeddelelse. 

Vinderholdet består af Mangor & Nagel, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og Enemærke & Petersen, med Bravida som underentreprenør. Som totalrådgiver har Mangor & Nagel desuden tilknyttet Nerd Arkitekter, RH Arkitekter og Exigo som specialkonsulenter. 

Projektet har været udbudt som integreret byggeri med konkurrencepræget dialog, hvor tre teams var prækvalificerede til opgaven. Byggeriet DGNB certificeres til Guld.

Bygning 208

Den 7.000 kvadratmeter store bygning 208 er en af DTU’s specialbygninger, og indeholder primært auditorier og holdlokaler til undervisning. 

Bygningen er en af de sidste ud af de i alt syv specialbygninger på DTU Lyngby Campus, der står over for en gennemgribende renovering. I dag står den stort set som da den blev opført i 1967. 

Bygningen er placeret i 2. kvadrant ved et af campus´ store torve, Kemitorvet, som kommer til at indgår som en aktiv del af studentermiljøet omkring bygningen.

Bæredygtighed og digitalisering

Den overordnede vision for renoveringen af bygning 208 er at skabe et opdateret læringsmiljø i verdensklasse. Et læringshus der danner rammen for – og lever op til DTU’s strategi om at kunne tilbyde ‘Europas bedste ingeniøruddannelser, gennem hele livet’, fortæller projektleder Lars Robert Kruse. 

Projektteamet skal arbejde med pejlemærkerne; fremtidens læringsmiljø, bæredygtighed og digitalisering, og skal blandt andet vitalisere de mange uudnyttede fællesarealer og skabe inviterende og inkluderende studiemiljøer med mere dagslys samt opdatererede undervisningsfaciliteter. Alt sammen med respekt for bygningens oprindelige og høje arkitektoniske kvalitet skabt af Eva og Nils Koppel ud fra en funktionalistisk tankegang. 

Teamet skal i et integreret partnerskab udvikle bygningen så den kommer til at sætte standarden for fremtidens moderne læringsmiljøer. Opgaven kræver et tæt samarbejde på tværs med et højt digitaliseringsniveau, så man sikrer bygbarhed, kvalitet og en optimeret byggeproces.

Hos hovedentreprenør Enemærke & Petersen, som tidligere har arbejdet sammen med Mangor & Nagel i integreret partnerskab på en række projekter, er der også begejstring for renoveringsprojektet. 

– For os er DTU bygning 208 et af de mest spændende byggeprojekter lige nu – det bliver et digitalt og bæredygtigt foregangsprojekt, som har potentiale til at udvikle den måde, vi bygger fremover. Derudover får vi mulighed for et helt tæt samarbejde med bygherrer og rådgiver fra de tidlige faser – det vil have stor betydning for kvaliteten af projektet og for at få det optimale ud af de stærke fagligheder, som er samlet på projektet, fortæller Mike Lasse Ransby, BIM-manager fra Enemærke & Petersen, i pressemeddelelsen.

Fakta: Omdannelsen af DTU bygning 208

Det forventes at byggeriet går i gang i ultimo 2021.

Totalrådgiver: Mangor & Nagel

Underrådgiver: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Hovedentreprenør: Enemærke & Petersen

Underentreprenør: Bravida

Specialkonsulenter: Nerd, RH Arkitekter og Exigo

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143