23948sdkhjf

Grønt og bæredygtigt - midt på stenbroen

På DSB’s gamle værkstedsområde blot et stenkast fra både Vesterbro og Sydhavnen er en håndfuld iværksættere og ildsjæle i gang med at skabe hovedstadens nye grønne baghave.

I samarbejde med DSB Ejendomme og foreningen Realdania blev første del af det urbane åndehul BaneGaarden indviet i august, og nu giver Realdania ni millioner kroner til at udvide aktiviteterne på BaneGaarden.

De gamle trælader stod tomme i 50 år, men nu er de første fire af de forfaldne bygninger ombygget og renoveret med bæredygtige materialer fra inderst til yderst.

- På BaneGaarden kan besøgende smage, lære om og inspireres til en grønnere fremtid - samtidig vil vi gerne være med til at skabe nye fællesskaber i byen. Hele holdet er stolte af og glade for, at vi nu får mulighed for at fortsætte istandsættelsen af træladerne på samme høje niveau, som de første fire lader, siger Janne Axelsen, direktør og partner i BaneGaarden, i en pressemeddelelse.

Grøn læring

På BaneGaarden kan man blive klogere på, hvordan man kan skabe små grønne oaser i sit eget liv - ingen løftede pegefingre, men inspiration til praktisk handling.

- BaneGaarden blev i løbet af sommeren hele byens baghave med stort engagement fra ildsjæle og iværksættere. Samtidig giver de gamle trælader en særlig stemning, hvor fortidens og fremtidens København mødes, siger filantropidirektør Nina Kovsted Helk fra Realdania.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096