23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Bygningspulje er et skridt på vejen

Regeringen kæmper med at finde initiativer, som skal bidrage til at reducere CO2-udledningen herhjemme med 70 pct. inden 2030.

Seneste skud på stammen er en ny bygningspulje på 245 mio. kr. til danske boligejere, der kan få tilskud til at energirenovere deres bolig.

Puljen falder da også umiddelbart på et klogt tidspunkt. I august viste en ny analyse fra DI Dansk Byggeri, at knap halvdelen af de danske boligejere går med planer om at renovere deres hjem inden for de næste fem år.

Spørgsmålet er så, om næsten en kvart milliard kroner er nok. Først og fremmest handler det jo om at få danskerne til at isolere loft og vægge, udskifte dårlige vinduer eller anskaffe sig en varmepumpe. I en tid hvor samfundsøkonomien også får pumpet masser af frigivne feriemidler ud til forbrug, er drømmen om en nyt tv eller andre materielle goder måske mere på prioriteringslisten frem for at bruge dem på renoveringer af boligen.

For man må nok erkende, at 245 mio. kr. ikke er nok, hvis alle boligejere skal til fadet i kampen for en grønnere omstilling. Her skal der flere penge på bordet. Og det er en kendt sag, at skal boligejerne energirenovere, kræver det incitamenter.

Når nu regeringen fastholder håndværkerfradraget, burde det jo tænkes sammen med bygningspuljen og få en større volumen som en række organisationer opfordrer til samt udelukkende bruges til energirenoveringer.

Skal bygningspuljen batte noget kræver det, at den forlænges ind i 2021, ligesom den forhøjes. Puljen er et skridt på vejen, men er langt fra nok i den grønne omstilling.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095