23948sdkhjf

Vejle skal leve med - og under - vandet

Vejle skal beskytte mod vandet fra fjorden og det skal gøres med en membran.

Membranen er navnet på det forslag, der netop har vundet projektkonkurrencen som et innovativt bud på en stormflodsbeskyttelse.

- Membranen er skabt af de to landskabsarkitekter Josephine Philipsen og Andrés Hernández Wiliamson og kunstneren Luisa Brando. Kernen i deres forslag er en hel ny tilgang til det at bo så tæt på vandet, som vi gør i Vejle. I stedet for at se vand som noget, der skal holdes væk fra land, forestiller de sig et terræn i hele Fjordbyen, der kan trives med at stå under vand, når det fra tid til anden bliver aktuelt, siger stadsarkitekt Lisbet Wolters i en pressemeddelelse.

Projektet støttes af Realdania som en del af kampagnen "Byerne og det stigende havvand", der skal udvikle innovative bud på helhedsløsninger for fremtidens kystbyer, der er påvirket af stigende havvand og stormflod. Kampagnen gennemføres i samarbejde med Kystdirektoratet og Miljø- og Fødevareministeriet.

Indgår i strategi
Forslaget "Mens vi venter på vandet", der er præmieret med andenpladsen, er tegnet af arkitekterne Jonathan Houser og Jonas Johansen. Hovedidéen her at skabet et nyt landskab, der skal beskytte Vejle mod stormflod. Landskabet skabes af overskudsmaterialer fra anlægsarbejder, der beklædes med en vandsikker kappe af beton og herefter beplantes. Et projekt, hvor processen omkring stormflodssikring udspiller sig som et stort "land-art" projekt, der vil give et stærkt kunstnerisk og landskabeligt indslag i byens udvikling, lyder vurderingen fra bedømmelsesudvalget.

Tredjepladsen uddeles til projektet "På kanten af en utopi - en undersøisk botanisk have". Projektet foreslår at skabe en undersøisk botanisk have i Vejle Fjord og gøre fjorden til et oplevelses- og læringsrum for borgere og besøgende. Dommerkomiteen har vurderet projektet som et "konceptuelt forslag med et stærkt kunstnerisk greb, der rummer stort potentiale."

Alle forslag er udstillet på Vejle Kunstmuseum i de kommende to uger. Forslagene bliver også udstillet i København. De præmierede forslag bearbejdes videre og vil indgå i det kommende løsningskatalog for stormflodsbeskyttelse, som er næste skridt i stormflodsstrategien.
Kaptain

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283