23948sdkhjf

Himmelbjerget skal udvikles som samlingssted

Årligt besøger 400.000 mennesker Himmelbjerget mellem Ry og Silkeborg, der i dag er et af Danmarks bedst besøgte attraktioner med en storslået natur og unik kulturarv.

Nu sætter Skanderborg Kommune en undersøgelse i gang, som skal fremtidssikre det traditionsrige udflugtsmål og mødested.

Arbejdet vil give konkrete bud på udviklingen af tre elementer: Demokratihistorien på Himmelbjerget og formidlingen af den; oplevelsen undervejs på bjerget - og ankomsten til bjerget, når man kommer kørende eller sejlende.

Et særligt sted
Udviklingsplanerne for Himmelbjerget har været undervejs i et stykke tid.

Det foreløbige punktum i processen blev sat i oktober 2019, hvor styregruppen bag Himmelbjerget og en række lokale interessenter blev enige om et fælles forståelsespapir for udviklingen af det historiske område omkring Himmelbjerget. Forståelsespapiret og Byrådets vision danner udgangspunkt for elementerne i den kommende afdækning af mulighederne for at tage et nyt skridt i udviklingen af Himmelbjerget.

- Himmelbjerget er et særligt sted, som vækker sommerminder hos mange danskere. Men det er også en attraktion, der kan gøres mere tilgængelig - og som har potentiale til at give flere oplevelser året rundt. En forundersøgelse kan afdække konkrete muligheder og hjælpe med at sætte strategiske mål, siger programchef Stine Lea Jacob fra Realdania, som støtter projektet, i en pressemeddelelse.

Rådgiver skal findes
Processen går nu i gang med at finde en egnet rådgiver, som udover at lave undersøgelsen også kommer til at forestå inddragelse af forskellige interessenter i processen. Det er forventningen, at resultaterne kan præsenteres for Byrådet i forsommeren 2021.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141