23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: IT-sikkerhed er ansvarlig ledelse

Hackerangreb fra ondsindede it-kriminelle kan bogstavelig talt lægge en virksomhed ned. Spørg bare A.P. Møller-Mærsk og byggematerialegiganten Saint-Gobain, som i juni 2017 blev ramt af omfattende hackerangreb, der satte deres forretninger mere eller mindre ud af kraft i en periode.

Derfor er it-sikkerhed heldigvis også et strategisk issue i de fleste større virksomheder. Senest har en analyse fra Erhvervsstyrelsen vist, at 82 pct. af de store virksomheder herhjemme har et højt digitalt sikkerhedsniveau, mens kun syv pct af de største virksomheder halter efter.

Helt anderledes står det til med de små og mellemstore virksomheder (SMV’er). 26 pct. af de danske SMV’er har ikke implementeret to af de helt esssentielle it-sikkerhedsforantaltninger: opdatering af styresystemer og backup af data. Mens 40 pct. kun har implementeret op til fire ud af de ni helt essentielle foranstaltninger, som kræves for at have en god it-sikkerhed.

I en dagligdag med mange opgaver og få ansatte er det ikke sikkert, at mange ejere af eksempelvis en mindre håndværksvirksomhed tænker på it-sikkerhed. Men alternativet er langt værre. For hvis først hackerangrebet rammer, og virksomheden mister vigtige data, er den skrøbelig og har måske ikke den finansielle pondus til at komme tilbage, som de større virksomheder har.

IT-sikkerhed bør derfor tages langt mere alvorligt i landets mindre virksomheder. Det er at bringe ens virksomhed på særdeles usikker grund, hvis den ansvarlige ledelse blot lader stå til.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093