23948sdkhjf

Ny testhal skal give bedre viden om brandsikring

DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut har taget en ny testhal i brug

Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) har fået nye muligheder for at teste brandes indvirkninger på bygninger.

DBI har taget en ny tilbygning i brug, og med bygningen opgraderer DBI samtidig i forhold til kursusfaciliteter og kontorpladser.

Byggeriet har stået på siden sidste sommer, og i sidste måned kunne DBI så endelig tage de nybyggede 2000 kvm i brug på Jernholmen i Hvidovre.

De nye kvadratmeter indeholder en ny facadetesthal, topmoderne kursusfaciliteter og kontorpladser til 60 medarbejdere. Herudover er der investeret i en ny, ekstrastor multiovn til brandtest.

- Med vores nye brandtestfaciliteter kan vi nu tilbyde facadetests og generelt understøtte byggevareproducenter endnu bedre i deres produktudvikling. De nye kursusfaciliteter gør det samtidig muligt at følge med den stigende kursusefterspørgsel, vi har oplevet de senere år. Desuden får vi nu plads nok i forhold til den medarbejdertilvækst, vi har, siger Jesper Ditlev, adm. direktør i DBI, til DBI’s hjemmeside.

Store testemner
Den nye facadetesthal er 15x18 meter med 13 meter til loftet.

Dermed er hallen stor nok til to teststande, som er indrettet til at teste efter den svenske facadestandard SP Fire 105. Det kræver testemner, der er mere end seks meter høje og fire meter brede.

- Hallen er dog dimensioneret til testemner, der er endnu større. For med den fælleseuropæiske facadestandard, der er under udvikling, vil der på et tidspunkt nok kræves testemner, der i stedet er 8 meter høje, fortæller Andreas Norsk, der er Resistance to Fire Engineer i DBI’s brandtestafdeling til hjemmesiden.

Ud over almindelige klassifikationstests er det også muligt at udføre mere eksperimenterende tests i hallen, som på en langt billigere måde skaber værdi og viden om et produkt til kunden.

Kan simulere oliebrand
Den nye multiovn har en maksimal effekt på 10 megawatt, hvilket er dobbelt så meget som DBI’s to eksisterende ovne.

Den øgede kraft betyder, at ovnen ikke blot kan køre standard-brandkurve (834), men også hydrocarbon-brandkurve, som simulerer oliebrand, der for eksempel kan finde sted på en boreplatform. Det gør den også velegnet til brandtest af skibskonstruktioner.

- Ovnens størrelse giver desuden nye muligheder i forhold til branddøre, fordi vi nu kan teste begge sider af en dobbeltdør ved en og samme test. Herudover kan vi teste store ventilationskanaler op til 2,5x1,5 meter og belastede søjler op til 80 ton. Og endelig muliggør ovnens ekstra bredde flere testtyper af gennemføringer og test af flere detaljer i vægge, fortæller Andreas Norsk til hjemmesiden.
brahe

Læs mere om: DBI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094