23948sdkhjf

Aarhus søger input til affaldsstrategi

Mere genbrug og mere genanvendelse, men hvordan? AffaldVarme Aarhus efterspørger gode ideer til fremtidens affaldsløsninger

Hvordan får vi mere genbrug? Hvordan kan vi reparere og upcycle mere? Hvordan får vi affaldssorteret mere? Det er spørgsmål som disse, AffaldVarme Aarhus efterlyser bud på.

Svarene skal bruges til at skabe den kommende affaldsplan for Aarhus Kommune, der forventes at træde i kraft i 2021.

Om AffaldVarme Aarhus

AffaldVarme Aarhus A/S er 100 pct. ejet af Aarhus Kommune og håndterer affald i 177.000 husstande og leverer klimavenlig fjernvarme til 330.000 mennesker.

- Den nye affaldsplan er aarhusianernes affaldsplan, fordi den definerer, hvordan aarhusianerne fremover skal håndtere deres affald. Derfor vil vi gerne nu, så tidligt som muligt, have aarhusianerne med på råd om fremtidens affaldsløsninger i hele kommunen, så vi kan lave den bedst mulige løsning med størst mulig effekt, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Giv dit besyv med
Alle kan komme med ideer og input via AffaldVarme Aarhus’ hjemmeside.

- Vi ser frem til at modtage mange gode, skæve og innovative bud på, hvordan vi kan lave verdens bedste affaldsløsninger i Aarhus, siger Bünyamin Simsek.

- Vi kan ikke garantere, at alle bud kommer med i den endelige plan, men alle forslag bliver læst, tilføjer rådmanden.

Udover det bliver der holdt en række interview og undersøgelser med mere specifikke målgrupper og interessenter.

Sidst i maj samler AffaldVarme Aarhus de mange input sammen og indarbejder dem i den nye affaldsplan. Derefter er det igen muligt at komme til orde, når planen kommer i offentlig høring sidst på året.
Kaptain

Baggrund

Hvert sjette år udarbejder AffaldVarme Aarhus en affaldsplan for Aarhus Kommune som indeholder målsætninger og aktiviteter på affaldsområdet i Aarhus kommune. Den affaldsplan, der udarbejdes nu, forventes at gælde i perioden 2021-2026.

Enhver affaldsplan har fokus på de overordnede mål for affaldsområdet, fremtidige affaldsordninger samt forventede udvikling i affaldsmængder.

En affaldsplan imødekommer også krav fra dels EU og dels de nationale affaldsplaner, som sætter de overordnede visioner for affaldsområdet i hele landet. (Den næste nationale affaldsplan forventes offentliggjort i løbet af 2020.)

Affaldsplan 2021-2026 skal:
Have fokus på cirkulær økonomi.
Bidrage til Aarhus Kommunes mål om CO₂-neutralitet i 2030.
Sikre at Aarhus bliver en af verdens mest bæredygtige kommuner

Mål i Affaldsplan 2021-2026:
Mere direkte genbrug.
Mere reparation og upcycling.
Mere genanvendelse.
Mindre CO₂
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112