23948sdkhjf

Maskinimportør reducerer resultat i 2019

Det blev til nedgang i top og bund for H.P. Entreprenørmaskiner A/S i 2019, i forhold til året før, men det til trods har selskabet fortsat et fornuftigt indtjeningsniveau, der ligger på niveau med tidligere år

Hos Hitachi-importøren, H.P. Entreprenørmaskiner A/S kom man ud med et overskud i 2019 på 9,4 mio. kr., hvilket er væsentligt under resultatet for 2018, der var på 16,5 mio. kr.

Resultatet før finansielle poster var i 2019 på 11,8 mio. kr. mod 20,9 mio. kr. året før. Bruttofortjenesten blev på 52,9 mio. kr. mod 61,5 mio. kr. året før.

- Det hører med til billedet, at 2018 var et helt exceptionelt år. Det var et år, hvor bare alt lykkedes. Med 2019-regnskabet er vi på niveau med årene før, og vi betragter resultatet som tilfredsstillende, siger stifteren af H.P. Entreprenørmaskiner A/S, Hans Peter Pedersen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Selskabet har en egenkapital på 60 mio. kr. og har forrentet den med 15,6 pct. i 2019.

H.P. Entreprenørmaskiner A/S er en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 1981 af Hans Peter Pedersen. Firmaet var fra starten Brøyt og Moxy importør, samt Case forhandler for en del af Sjælland. I 80’erne og 90’erne blev virksomheden især kendt som leverandør af Pel-Job minigravere, som blev en af Danmarks mest solgte. Desto større var overraskelsen, da det viste sig at Pel-Job i 1995 blev opkøbt af en konkurrent og agenturet nogle år senere afhændet.

Hitachi ind i folden
H.P. Entreprenørmaskiner havde i mange år haft en aftale med Furukawa, som producerede gummihjulslæssere og gravemaskiner, og det var Furukawa der satte HP i forbindelse med en producent, som kom til at spille en vigtig rolle for den fremtidige udvikling af virksomheden, nemlig Hitachi.

I 1999 var H.P. Entreprenørmaskiner vokset ud af de gamle bygninger, og "HP" - Hans Peter Pedersen, besluttede derfor at bygge et nyt domicil i Bjæverskov og ganske kort tid efter overtog virksomheden importen af Hitachi’s produktprogram i Danmark.

Med Hitachi blev produktsortimentet betydeligt bredere, og det direkte salg øgedes væsentligt. En udvidelse af organisationen kom på tale, og et kontor med servicefaciliteter blev i 2003 opført i Horsens for at betjene kunder i den vestlige del af Danmark.

Aktiv i Grønland og på Færøerne
I 2012 blev værksted og reservedelsafdeling etableret i Nuuk for bedre at kunne tilgodese de grønlandske kunders behov for hurtig service.

Virksomheden har dog i en årrække haft kunder i Grønland.

H.P. Entreprenørmaskiner A/S har gennem årene leveret mange maskiner til de nordatlantiske øer til større anlægsprojekter, samt mineindustrien i Grønland.

Markedet for entreprenørmaskiner i Grønland er også i stigende grad blevet interessant for leverandører af maskiner, og konkurrencen er derfor også blevet skærpet.

Grønland og Færøerne til dels, stiller anderledes krav til maskinleverandørerne, fordi alt skal sejles derop, og logistikken kan være en udfordring.

Det gælder også inden for reservedele og serviceadgang. Et område, som H.P. Entreprenørmaskiner har en mangeårig erfaring med at håndtere.

På niveau
Virksomheden regner med at kunne præstere et resultat i lignende niveau i år.

- Starten af året har været fornuftig, men nu må vi jo se, hvordan det går med coronaen, siger Hans Peter Pedersen, der tilføjer, at man ikke har haft behov for at reducere medarbejderstaben

Virksomheden tager i det daglige arbejde fuld højde for de krav der stilles i forhold til coronaen.

H.P. Entreprenørmaskiner
Mio. kroner 2019 2018
Bruttoresultat: 52,9 61,5
Resultat før finansielle poster 11,8 21
Årets resultat 9,4 16,5
Egenkapital 60,3 60,8
Egenkapitalforrentning i pct. 15,6 29,7
Antal medarbejdere 59 56
Regnskabet er afsluttet 31. december 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128