LICITATIONEN MENER: Værdiløst at "sejre ad helvede til"
Alle danskere overtræder forskellige love og regler i løbet af et langt og forhåbentlig lykkeligt liv.
Med knap 20.000 gældende love, bekendtgørelser og cirkulærer ville alt andet nærmest være underligt.
Og når de fleste af os alligevel går frit omkring, så skyldes det naturligvis, at vi som samfund er enige om, at der er forskel på at gå over for rødt på en øde gade i provinsen - og så at gafle 117 millioner kroner fra fællesskabets kasse eller begå et mord.
Man bliver ikke nødvendigvis kriminel af enhver lovovertrædelse - og man vinder som samfund ikke noget ved at håndhæve samtlige af de love, der i øvrigt kommer flere af år for år.
Den viden er måske meget fin at have i baghovedet for de bygherrer, som lige nu holder hårdt på, at kontraktsystemets regler skal overholdes til punkt og prikke.
Det er i hvert fald bemærkelsesværdigt, at tidsfristforlængelser er det klart mest efterspurgte emne i den juridiske hotline for byggebranchen, som Nexus Advokater i forrige uge oprettede.
Bekymringen næres sikkert ved udsigten til at skulle betale store bøder under vilkår, som ingen kunne have forudset eller garderet sig imod.
Det er værd at tænke på, før hele det juridiske apparat sættes i spil.
For selv om man måske har loven på sin side, så kan man også i retten ende med at "sejre ad helvede til" ved samtidig at sende store dele af branchen ud over afgrunden.
Artiklen er en del af temaet Lederen.