Licitationen mener: Sørgelige tal, man kan lære noget af
Det var en slukøret direktør fra Dansk Halbyggeri A/S, Henrik Madsen, som i går måtte gå den tunge gang til skifteretten og begære sin virksomhed konkurs.
Dermed blev halbyggeren fra Galten ved Aarhus en af de første større bygge- og anlægsvirksomheder, der kastede håndklædet i 2020.
Og endnu en tilføjelse til en konkursstatistik, som sidste år med 1.119 konkurser satte ny negativ rekord. Det er 114 konkurser mere i forhold til det hidtidige rekordår i 2010 i kølvandet på finanskrisen. Heldigvis er det overvejende ikke-aktive selskaber, der er årsag til de mange konkurser, og antallet af konkurser blandt aktive selskaber har med omkring 500 konkurser årligt ifølge Dansk Byggeri da også været nogenlunde stabilt siden 2016.
Alligevel bør virksomhederne og branchen som helhed høre efter alarmklokkerne, fordi flere spår, at aktiviteten er nedadgående. Det vil selvklart presse virksomhederne økonomisk og føre til flere konkurser, hvis ikke virksomhederne strammer op og gør sig klar til nedgangstider.
Det vil skille fårene fra bukkene i en branche, hvor iværksætterlysten heldigvis også er stor. Og det skal man ikke glemme, når vi taler om konkurser. For det er ikke nødvendigvis nemt at drive virksomhed herhjemme, og alle kan blive ramt af en konkurs.
I sidste ende kan man dog lære noget af at gå konkurs og forhåbentlig blive stærkere, hvis man igen starter egen virksomhed. Hvilket i sidste ende kommer dig selv og dine ansatte til gode.