23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ny ordning kunne være planlagt bedre

Der venter en ny virkelighed for byggebranchen, når rådhusklokkerne ringer 2020 ind om under tre uger. Fra årsskiftet træder nye regler nemlig i kraft, så det ikke længere er kommunerne, der tjekker brandsikkerheden og bygningskonstruktioner, men eksterne rådgivere og statikere.

Set udefra er det jo ganske fornuftigt, at endnu et kommunalt område bliver overtaget af private aktører, så behandlingen af sådanne byggesager ikke hober sig op i kommunerne, der ikke ligefrem er kendt for hurtig sagsbehandling.

Men i dette tilfælde har overgangen fra kommunal til privat varetagelse ikke ligefrem være planlagt godt nok. For der er ikke uddannet statikere og brandrådgivere nok til at klare opgaven.

Ifølge DR er der kun uddannet 17 statikere og 64 brandrådgivere, hvor Dansk Byggeri forventer, at der er brug for mellem 250 og 300 af hver. Så byggebranchen kan se frem til en stor sagspukkel efter den 1. januar, hvis ikke der gøres noget snarest

Den ansvarlige styrelse - Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - prøver febrilsk at gøre noget ved problemet ved at etablere en overgangsordning så statikere uddannet efter gamle regler kan fortsætte i de nye år. Men op til 60 ekstra folk vil jo langt fra være nok til at fjerne en sagspukkel.

Det er beklageligt, at byggeriet kan se frem til en ophobning af sager. Det fordrer ikke ligefrem en smidig byggeproces, og gør kun bøvlet større for byggevirksomhederne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095