23948sdkhjf

Overborgmester Frank Jensen: Naturen i Nordhavn skal bevares

Et af Københavns vilde naturområder Nordhavnstippen skal bevares, og seks steder i byen lægges der op til nye parker

København skal være grøn, når vi udvikler byen, siger overborgmester Frank Jensen i forbindelse med forhandlingerne om kommunens udvikling de næste 12 år.

- Vi skal sørge for, at København bliver en endnu grønnere by, når vi udvikler byen. Derfor skal vi bevare naturen på Nordhavnstippen, så vi styrker biodiversiteten og det rige dyre- og planteliv i området. Samtidig skal alle københavnere have let adgang til attraktiv natur - også i byens nye bydele, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Med Kommuneplan 2019 lægges der op til seks nye grønne områder, bedre adgang til naturen rundt i hele byen med nye adgangsveje og en generel udvikling henimod et grønnere København.

Nordhavnstippen

Nordhavnstippen rummer krat, to søer og et rigt dyreliv med blandt andet får, gæs, svaner, fiskehejrer, forskellige ænder og trækfugle

Bevaringen af Nordhavnstippen betyder blandt andet, at planen for Ydre Nordhavn skal justeres, så det uspolerede naturområde på Nordhavnstippen ikke påvirkes af etableringen af metroen til Ydre Nordhavn

Udover Nordhavnstippen skal Nordhavn på længere sigt også rumme en ny stor naturpark på cirka 28 hektar og en ny bypark. De to områders størrelse svarer tilsammen til cirka det dobbelte af Kongens Have. Den nye bydel Godsbaneterrænet på Vesterbro og Refshaleøen får også et større grønt område. Også Kløverparken på Amager og Enghave Brygge skal have nye grønne åndehuller, lyder det i kommuneplanen.

Grønne forbindelser
Samtidig skal københavnerne have bedre adgang til attraktive eksisterende og nye grønne og blå åndehuller. Derfor lægges der op til at etablere otte nye forbindelser rundt i byen. På Amager vil man fx skabe en grøn forbindelse mellem Amager Fælled og Amager Strand for at gøre det nemt at bevæge sig på tværs af de to naturområder. En grøn rute for bløde trafikanter skal også gøre det nemmere for borgere på Nørrebro at komme til det grønne område ved Utterslev Mose.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284