23948sdkhjf

Danmarks største by- og byggeinstitut ser dagens lys

Med mere end 250 ansatte får Danmark sin hidtil største forsknings- og uddannelsesenhed inden for byggeri og det byggede miljø.

Navnet på det nye institut bliver Institut for Byggeri, By og Miljø og er resultatet af en fusion mellem Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet. I det daglige vil instituttet, som bliver en realitet pr. 1. januar 2020, blive omtalt Build. 

Det oplyser Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Målet med at fusionere de to institutter er i højere grad at trække på styrkerne i at kombinere kompetencerne fra det ingeniørfaglige og tekniske i bygge- og anlægsfeltet med kompetencer inden for bymiljø, boligforhold og sociologi. 

- Jeg glæder mig meget til at se synergien udfolde sig på tværs af det kommende institut og på tværs af vores campusser i Aalborg, København og Esbjerg. Jeg har store forventninger til, at det nye instituts bredde og tværfaglige snit kommer til at levere vigtig viden på aktuelle dagordener til gavn for vores omgivelser, siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet.

Blandt de højaktuelle emner, som instituttet kommer til at beskæftige sig med, er bæredygtighed og digitalisering i byggeriet, klimaforandringer og stigende urbanisering. Emnerne er allerede i dag en del af den forskningsporteføljen, men med udsigten til et øget samspil på tværs af forskningsenhederne er forventningerne til fremtidens forskningsresultater høje.

I forbindelse med den kommende fusion er der også ansat en ny institutleder. Lars Pico Geerdsen tiltræder rollen pr. 1. januar 2020. Han kommer fra en stilling som direktør for Kraks Fonds Byforskning, hvor han siden 2011 har stået i spidsen for fondens forskningsaktiviteter.  

Når fusionen bliver en realitet den 1. januar, nedlægges de to nuværende institutnavne. SBi-navnet vil dog bestå som et brand, som fortsat vil blive brugt i for eksempel SBi-anvisninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109