23948sdkhjf

De vandt årets Building Awards 2019: Se alle vinderne

Aarsleffs tidligere topchef, Ebbe Malte Iversen blev hædret med den nyindstiftede Hædersprisen, da de sidste fire priser blev uddelt her til aften ved årets Building Awards på The Plant i København.

Bygherreprisen
Først blev Himmerland Boligforening dog hædret med Bygherreprisen, der gives til en bygherre, som formår at udmærke sig i rollen som bygherre.

Det nordjyske boligselskab har udviklet en særlig Aalborg-model med projektet i Kildeparken, som har skabt tryghed i et udsat boligområde.

-Vinderen har på imponerende vis bredt bygherrerollen ud og nærmest redefineret, hvilke kræfter og interesser, som kan spille sammen, når man igangsætter store byggeprojekter. Bl.a. til gavn for bl.a. nogle af de mest udsatte grupper i landet. Vinderen viser vejen til sund byudvikling i Danmark, lyder det fra juryen.

Andre finalister var NREP/AG Gruppen for Ressourcerækkerne på Amager og Roskilde Kommune for sin ejendomsstrategi.

Talentprisen
Det største personlige talent i byggebranchen er Wilson Ricardo Leal da Silva fra Teknologisk Institut (TI). Han er født og opvokset i Brasilien men kom til Danmark i 2015 og blev ansat på TI, hvor han har arbejdet med udviklingen inden for beton

I dag er han en af årsagerne til, at Danmark er sat på landkortet inden for 3D-betonprint. Og derfor vinder han Talentprisen.

-Han har været med til at sætte Danmark på landkortet qua sit engagement hos Teknologisk Institut, hvor han gjort en stor indsats for at udbrede sin viden om 3D-printet beton til resten af branchen, sige jyryen

Andre finalister fra Eik Bjerregaard fra Cobe og Emre Korkmaz fra Vita Ingeniører.

Jubilæumspris for samfundsansvar
Enemærke & Petersen vinder den særlige Jubilæumspris for samfundsansvar, som uddeles for første gang i år af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar i anledning af foreningen fem års fødselsdag.

Den gives til en modtager, som har formået af kombinere god forretning med samfundsansvar.

Om Enemærke & Petersen fremhæver juryen blandt andet den mangeårige indsats og klare fokus på at skabe merværdi i byggeriet via social inklusion og jobskabelse til både udsatte unge og indvandrerkvinder. Det er tydeligt, at virksomheden ønsker at gøre en forskel og kobler indsatsen til deres forretning til stor inspiration og efterlevelse for resten af branchen.

De øvrige finalister var initiativet Boss Ladies og Himmerland Boligforening

Hædersprisen
For første gang er en særlig Hæderspris for en særlig indsats i byggebranchen blevet uddelt. Og den går til Aarsleffs mangeårige topchef Ebbe Malte Iversten, der trådte tilbage sidste år efter næsten 20 år som topchef.

 -Vinderen er en mand, der gennem 20 år som topchef, har stået for en såvel vækstorienteret som forsigtig, langsigtet forretningsskabelse. Da han trådte tilbage i 2018, var Aarsleff Danmarks største entreprenør med en to-cifret milliardomsætning, lyder det fra juryen.

Andre i spil til hædersprisen var adm. direktør Henrik Mielke fra Enemærke & Petersen og Søren Meyer, udviklingschef i Grundejernes Investeringsfond.

Tidligere på aftenen er følgende blevet hædret.

Projektudviklingsprisen
ONV Arkitekter og We Do Democracy vinder Projektudviklingsprisen for projektet Venligbolig Plus.

Her afprøver man en ny boligform, der skal skabe både plads og fællesskaber til ældre, singler, udsatte, studerende, lavtlønnede og nye danskere i byen.

-Vinderprojektet skaber fællesskaber til ældre, singler, udsatte, studerende, lavtlønnede og nye danskere og er på samme tid en boligform, hvor der er tænkt bæredygtige løsninger ind. Konceptet er et godt eksempel på, hvordan man skaber billige boliger, som udfylder et behov for mindre, smartere og bedre boligtyper, lyder det i begrundelsen fra juryen.

De to andre finalister var Tækker Group for bydelen Nye i Elev ved Aarhus og AG Gruppen, NREP og Lendager for Ressourcerækkerne på Amager.

Miljøprisen
I 2017 udarbejdede Pensiondanmark en nyskabende og unik boligplatform, der står på tre ben: Værdiprogram, Bæredygtighedsprogram og et byggeprogram. Bæredygtigtighedsprogrammet blev i maj 2019 lanceret i en Version3 og programmet blev her til aften hædret med Miljøprisen.

-De har været "first movers" indenfor mange bæredygtige tiltag. Vinderen går forrest ud over de lovmæssige rammer ved at understøtte en bæredygtig udvikling og sætter derved nye rammer for fremtidens byggeri og viser vejen for andre investorer, lyder begrundelsen fra juryen.

De to andre finalister fra Videncenter for Cirkulær økonomi i Byggeriet og Eco-Village og Casa for Eco-Village.

Klimaprisen
Byudviklingsprojektet ”Byen til Vandet” i Randers skal flytte Randers tættere på vandet og samtidig klimatilpasse byen. Det er udarbejdet af arkitektfirmaet C.F. Møller Architects og de har vundet årets klimapris ved Building Awards.

-Vinderen viser, hvordan klimasikring kan bidrage til både æstetik og funktionalitet i byrummet på en helt ny måde. Vinderprojektet kombinerer blandt andet spildevandsløsninger med steder for rekreativ aktivitet og naturformidling, som skaber nye naturoplevelser tæt på byen, lyder det fra juryen.

 3XN var også blandt de tre finalister for Lemvig Klimalaboratorium, mens Orbicon var i finalen for KlimaByen i Middelfart

Innovationprisen
Modulbyggeren Scandi Byg har installeret et nyt robotanlæg, der fremstiller gulve, vægge og lofter i høj og ensartet kvalitet. Det er det første og eneste af sin art i Danmark og skal sætte standarden for fremtidens byggeri med en innovativ og bæredygtig byggeproces.

Derfor har Scandi Byg her til aften vundet Innovationsprisen.

-Virksomheden går forrest og demonstrerer, hvordan man kan øge produktiviteten og skabe større fleksibilitet i en tid, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft er udtalt. Samtidig har vinderen bragt ny viden i spil ved at samarbejde med lokale robotvirksomheder om projektet, lyder det fra juryen.

De to andre finalister var Dalux for Augmented Reality-teknologi til byggeriet og 3XN/GXN for projektet Circle House

Teknikprisen
En usynlig solfanger udviklet af virksomheden Listech IVS vinder Teknikprisen.

Særlige solfangere lægges under fliser og kan være med til opvarme eksempelvis et hus.

- Det er en løsning, der imødekommer flere udfordringer på samme tid, og samtidig bidrager til at reducere klimapåvirkningerne ved at benytte sig af solen som vedvarende energikilde, lyder det fra juryen.

Christensen & Co. var også blandt finalisterne for lysprojektet i K.B. Hallen, mens Airtjek ApS var i spil for en ny ventilationsløsning.

Procesprisen
Procesprisen gives til et projekt eller organisation, som har bidraget til at udvikle samarbejde og arbejdsprocesser inden for byggeriet. Og det har Partnerskabet Byk med Trust, som vinder årets Procespris.

Det er et strategisk partnerskab for Københavns Kommune, der består af seks virksomheder.

-Det er imponerende hvordan et tillidsbaseret strategisk partnerskab mellem seks forskellige virksomheder, som first mover eksekverer så avanceret procesarbejde på en enorm portefølje af byggeprojekter og samtidigt har overskud til at sprede ringe i branchen med aktiv vidensdeling og åbenhed, lyder det fra juryen

DTU’s bygning 310 og teamet bag renoveringen af Falkoner Center i København var også blandt finalisterne.

Building Awards

Licitationen – Byggeriets Dagblad arrangerer for anden gang Building Awards 2019, som sætter fokus på byggeriets værdiskabelse.  

Building Awards 2019 foregår torsdag den 7. november 2019 og starter med en konference på Blox i København med temaet, hvordan Danmark bliver en grøn supermagt.  

Om aftenen rykker Building Awards til The Plant i København, hvor 10 priser uddeles ved et stort awardshow.  

Licitationen – Byggeriets Dagblad arrangerer Building Awards 2019 i samarbejde med Bygherreforeningen, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA), Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Boligfonden Kuben, Dansk Arkitektur Center, Dansk Byggeri og foreningen Lean Construction DK  

Man kan læse mere om Building Awards 2019 på   www.ba19.dk

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Awards 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109