23948sdkhjf

Uvurderlig kunst sikres mod brand

Statens Museum for Kunst har høje krav til brandsikkerhed, og det nye auditorium får brandsikre aluminiumvinduer og -døre

Et auditorium med 12 meter fra gulv til loft kræver store vinduer og døre - og en kran til at installere dem.

Det var en af udfordringerne i det længe ventede auditorium på Statens Museum for Kunst i København.

- Udfordringen ved denne sag var især højden og den begrænsede plads i rummet. Det er aldrig nemt at håndtere tre meter høje glas på meget lidt plads. Det har derfor krævet meget koordinering og detaljeret planlægning, fortæller Christopher Scheel, som er salgs- og projektingeniør hos Aluflam A/S, i en pressemeddelelse. Aluflam har leveret både vinduer og døre til det spektakulære rum.

Æstetik og brandsikring
Det er byggefirmaet P. Winther Jespersen A/S, som har været ansvarlig for byggesagen, og projektleder Christian Brygger gik på jagt efter leverandører og løsninger, der kunne leve op til de mange krav, som bygherren og arkitekterne fra Bertelsen og Scheving havde til projektet.

- Fra bygherrens og arkitekternes side var der et ønske om nogle helt specifikke profiler. Profilsystemet skulle nemlig være meget smalt og let, således at helheden i rummet ikke bliver for bombastisk i den ikoniske bygning, forklarer Christian Brygger.

Selvom dørene skulle leve op til designmæssige og æstetiske standarder, var der også specifikke brandkrav, der skulle efterleves. Det resulterede i en træpladedør i brandklasse EI60 monteret i AF120 og EW60 glaspartier med et dB krav på 44.

Statens Museum for Kunst har i mange år haft ønsket om at få et auditorium. En bevilling på ni millioner kroner fra AP Møller Fonden har bidraget til at gøre drømmen til virkelighed, og Slots- og Kulturstyrelsen har derfor kunnet indrette et auditorium, hvor der er plads til både interne og eksterne arrangementer.

Opbygningen af auditoriet startede i september 2018 og skal efter planen tages i brug sidst i 2019.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11