Danmark bruger OL til bæredygtigt fremstød
Når danske sportsfolk tager til OL i Tokyo 2020, er det ikke kun for at opnå store sportspræstationer. Danmark som nation vil også vise danske løsninger og kompetencer frem over for et japansk og internationalt publikum.
Det er målet med et stort Danmarksfremstød, som vil finde sted i en dansk designet pavillon i Tokyos Hibiya Park under De Olympiske og Paralympiske Lege i perioden fra 24. juli til 6. september 2020.
- OL i Tokyo er en unik mulighed for at vise noget af det bedste frem, som Danmark har at tilbyde inden for blandt andet design, fødevarer og bæredygtighed. Japan er verdens tredjestørste økonomi og et springbræt for eksport til andre asiatiske markeder. Det har derfor stor betydning for dansk erhvervsliv, at vi er synlige - ikke mindst at vi er så synligt miljøbevidste - under OL i Tokyo, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.
Erhvervsministeriet står sammen med VisitDenmark i spidsen for fremstødet, der blandt andet bliver udviklet i samarbejde med Industriens Fond og Realdania.
Mest bæredygtige pavillon
Den Danske Pavillon i Hibiya Park er designet af arkitektvirksomheden Lendager Group, som har en ambition om at opføre den mest bæredygtige pavillon under OL.
Pavillonen vil blandt andet blive designet, så de enkelte dele kan genbruges. Dermed vil pavillonen også bidrage til de japanske værters vision om et skabe et OL, der inspirerer verden til en fælles bedre fremtid.
- Danmark er et foregangsland inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi, og det skal pavillonen under OL være en showcase for. Vi vil vise verden, hvordan løsningerne på de globale klimaproblemer udgør et kæmpe forretningspotentiale - jo større udfordring, desto større potentiale, siger arkitekt og grundlægger Anders Lendager fra Lendager Group, som har udviklet pavillonen i samarbejde med rådgivervirksomheden Moe og designvirksomheden Briq.
Bygger med plastaffald
- Det gør vi ved blandt andet at bruge plastaffald til at bygge pavillonen og desuden ved at sikre, at materialerne genanvendes, når OL er slut, og pavillonen skal rives ned igen, tilføjer Anders Lendager.
For Realdania har netop bæredygtighed været vigtigt i udviklingen af pavillonen.
- Vi har lagt vægt på, at byggeriet af pavillonen er bæredygtigt og også kan bruges, når OL er forbi - ligesom pavillonen i sig selv skal inspirere til en mere bæredygtig levevis og vise vej til en mere bæredygtig fremtid, udtaler Realdanias adm. direktør Jesper Nygård.
brahe