23948sdkhjf

Aalborg sender geotermi for én milliard i udbud

Som led i Aalborg Forsynings grønne omstilling, ønsker Aalborg Forsyning at etablere geotermisk varme til brug for fjernvarmeproduktion og -forsyning.

Som en del af Aalborg Forsyning udbyder Nordjyllandsværket A/S nu opførelsen af et geotermisk anlæg på ca. 10 anlæg af 10 MW med en samlet kapacitet på ca. 100 MW.

Den anslåede værdi af opgaven lyder på 1 mia. kroner.

- Aalborg Forsyning har valgt at udbyde projektet som en konkurrencepræget dialog, da den tidligere markedsdialog har vist, at en tættere dialog med markedet er nødvendig for at identificere den løsningsmodel, inden for en turnkey-leverance af geotermisk energi, der er mest optimal for borgerne i Aalborg Kommune.

Det skriver forsyningsselskabet i udbudsbekendtgørelsen.

Farvel til A.P. Møller
Indtil først på sommeren var det ellers A.P. Møller, der sad på geotermiopgaven i Aalborg, men primo juni valgte selskabet altså at trække sig fra den nordjyske geotermi. 

Årsagen dertil var enkel.

- Vi tror ikke på den samarbejdsmodel for geotermi, som Aalborg arbejder med. De risici, modellen i vores optik indebærer, er alt for store. Det er selvfølgelig Aalborgs suveræne ret at vælge deres tilgang til geotermi, men det er en model, vi ikke kan stå inde for, sagde Samir Abboud, A.P. Møller Holding Geotermi i den forbindelse. 

Samir Abboud var heller ikke enig fremgangsmåden, hvor projektet sendes i udbud i turnkey, inden efterforskningen er sat i gang. 

Ansvaret hos leverandøren
Hos Aalborg Forsyning har man altså holdt fast i modellen, hvor alt ansvaret i efterforsknings- og etableringsperioden ligger hos leverandøren - og i metoden med at sende anlægget i udbud i turnkey. 

Af udbudsbekendtgørelsen fremgår det nemlig at enhver udvikling og projektering, herunder gennemførelse af nødvendige og relevante forundersøgelser, samt design, opførelse og idriftsættelse, finansieres og varetages af leverandøren, inden anlægget overdrages til Aalborg Forsyning.

Kontrakten vil lige ledes indeholde et kontraktuelt 'No Cure, No Pay'-vilkår, som blandt andet indebærer, at leverandøren hverken helt eller delvist vil have krav på vederlag, såfremt det måtte vise sig, at projektet ikke rent praktisk eller på hensigtsmæssig måde kan gennemføres som forudsat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101