23948sdkhjf

Flere bliver syge af dårlige kloakker

60.000 km privat kloakledning, ingen har lyst til at renovere, giver gode betingelser for rotter, der kan overføre sygdomme

60.000 km private kloakledninger er i så dårlig forfatning, at man i princippet bare går og venter på, at de falder sammen, så forsikringsselskaberne kan komme til at betale for renoveringen.

I mellemtiden er det danske kloakkaos en fantastisk legeplads for rotter, og nu ser man i høj grad en af de voldsomme konsekvenser ved at lade stå til.

Kun begyndelsen 
Ifølge TV2 Lorry på Sjælland, som har studeret en undersøgelse fra Statens Seruminstitut, er der sket en markant stigning i antallet af personer, der bliver smittet med Weils Syge. 
 
En infektion der overføres via rotter, og som potentielt kan være livstruende. I 2017 og 2018 har der været 42 tilfælde, hvilket svarer til en fordobling i forhold til normale år.

- Vi har længe forsøgt at gøre opmærksom på den her udfordring med nedslidte kloakker, men det er som om, der ikke rigtig er nogen, der vil røre ved det. Med de nye oplysninger om Weils Syge håber jeg virkelig, politikerne for alvor får øjnene op for problemerne. Det her kan jo risikere kun at være begyndelsen, siger formand for Danske Kloakmestre Tom Lisberg Ewers i en pressemeddelelse.

Nedslidt kloaknet
Problemet med rotter skyldes i høj grad, at det danske kloaknet er nedslidt.

Ifølge både Miljøstyrelsen og Danske Kloakmestre er ikke mindst de 60.000 km private kloakledninger en stor udfordring, og en renovering af dem er helt afgørende for at komme rotteproblemet til livs.

For at gardere sig mod rotter er flere begyndt at installere rottespærrer i kloakledningerne, men det er ofte en falsk tryghed, mener Tom Lisberg Ewers, der bakkes op af John Ejvind Hansen, rottekonsulent i Miljøstyrelsen.

- Der er ingen tvivl om, at der bliver sat rottespærrer ned, som ikke har den store effekt. Hvis der er en bestand af rotter i rørene, allerede inden rottespærren bliver monteret, kan de jo fint leve videre under huset og fortsætte med at gøre skade og udgøre en sundhedsrisiko, siger John Ejvind Hansen i pressemeddelsen.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.276