23948sdkhjf

Vi skal væk fra 0 fejls-kulturen

Arkitekt- og ingeniørvirksomheden Constructa A/S henter sværvægter fra Niras til at skrue op for sunde byggerier og nye klimaløsninger. Morten Reher-Langberg vil sætte fokus på FN’s verdensmål men møder ikke ind med en skræddersyet programerklæring

Constructa A/S i Silkeborg er en 11 år gammel arkitekt- og ingeniørvirksomhed, der med hovedsæde i Silkeborg og afdelinger i Bjerringbro, Horsens og Roskilde beskæftiger 80 medarbejdere.

Nu sætter Morten Reher-Langberg sig i stolen som ny adm. direktør.

- Ejerne har fra første dag haft et skarpt fokus på at skabe en god arbejdsplads, hvor man med afsæt i ordentlighed, troværdighed og tillid holder det man lover, siger Morten Reher-Langberg, der 1. april rykker fra Århus til Silkeborg for at tage plads for bordenden i Constructa A/S.

 -Det er lykkedes at skabe en virksomhed, der er kendetegnet ved et stærkt fællesskab mellem medarbejdere, som gennem samarbejde på tværs af arkitekt- og ingeniørfagene skaber en organisation, hvor fælles projektledelse er et centralt omdrejningspunkt. Det har jeg meget stor respekt for, siger han.

Han betegner sin nye stilling som "på alle måder et ønskejob med enestående muligheder", men Morten Reher-Langberg pointerer samtidigt, at han ikke møder det nye job med en skræddersyet programerklæring.

Tværfaglighed og FN’s verdensmål
Constructa står ifølge den nye direktør solidt i markedet med en bred vifte af opgaver inden for bygherrerådgivning og projektledelse samt udvikling af sunde byggerier, klima- og miljøløsninger.

Og med et stærkt fokus på FN’s verdensmål, der af de fleste branchefolk, fra bygherrer og rådgivere til udførende, efterhånden betragtes som de nye uomgængelige mål, hvis verden på en vellykket måde skal blive mere bæredygtig, miljømæssigt, socialt og økonomisk.

- Faktisk er virksomheden på mange områder forud for den udvikling, som de seneste år har præget branchens søgen efter synergier gennem sammenlægning af ingeniør- og arkitektfirmaer, siger han og uddyber:

- Det gælder for eksempel indenfor klimasikring og udvikling af nye løsninger, der kan håndtere stigende vandmængder lokalt, udvikling af undervisningsbyggerier med sundt indeklima, indretning af grønne fælles rum til fællesskabets aktiviteter samt udvikling af klimavenlige byggerier med bæredygtige CLT-konstruktioner.

’Business as usual’
På den baggrund handler det for Morten Reher-Langberg i første omgang om at lære virksomheden og medarbejderne at kende, med henblik på at understøtte selskabets grundlæggende DNA som en tværfaglig rådgivervirksomhed.

Eller med andre ord: Et firma, hvor medarbejderne i stadig mere komplicerede og fagligt krævende projekter deler viden på kryds og tværs.

-I det lys bliver det ’business as usual’, men jeg håber da at kunne bidrage med inspiration og nytænkning - for eksempel omkring procesoptimering og anvendelse af nye digitale redskaber, siger han.

Dermed håber han på at sikre smidighed og effektivitet i måden, hvorpå opgaverne løses.

- Jeg gerne også gerne arbejde med udvikling af rådgiverrollen og udvikle modet til at turde rådgive. Vi skal væk fra ’nul-fejls-kulturen og være lidt mindre bange for at lave fejl.

- For, understreger Morten Reher-Langberg, det er fejlene, vi begår, eller er ved at begå, som vi lærer mest af. De gør os både bedre til at undgå gentagelser og til at opfange fejl, før de får negative konsekvenser.

Et naturligt næste skridt
Også bestyrelsesformand Henrik Enegaard Skaanderup ser frem til samarbejdet:

- Vi har gennem det sidste halve års tid været på udkik efter en ny adm. direktør med de rette kompetencer, og med ansættelse af Morten Reher-Langberg er vi stolte over nu at kunne sætte endnu en milepæl i udviklingen af selskabets ledelsesmæssige professionalisering, siger Henrik Enegaard Skaanderup.

Ansættelsen udgør ifølge bestyrelsesformanden det naturlige næste skridt i forlængelse af, at selskabets ejere arkitekt Christian Aagaard Nielsen og ingeniør Lars Hansen i slutningen af 2017 overlod den ledelsesmæssige styring til en professionel bestyrelse.

- Morten har gennem hele karrieren vist sig som en stærk og visionær leder, der ikke alene udgør et stærkt match til selskabets kultur og værdigrundlag. Han kommer samtidig som en af branchens anerkendte sværvægtere med stor erfaring fra lederposter, der dækker både rådgiverens, entreprenørens og developerens arbejdsområder, siger han.

Senest har han gennem de sidste fem år som regions- og forretningschef hos Niras i Århus stået i spidsen for afdelingens fusion med Atlectia og opbygning af en afdeling med 150 medarbejdere.

- Med Morten ved roret står vi stærkt rustet til at udnytte vores tværfaglige DNA, der forbinder arkitektens og ingeniørens kompetencer, siger Christian Aagaard Nielsen. ///

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128