23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Flere ryger væk fra offentlig forsørgelse

Det generelle opsving i dansk økonomi og flere arbejdsmarkedsreformer kan nu aflæses på udgifterne til personer på offentlig forsørgelse.

For antallet af personer på offentlig forsørgelse er faldet med 152.000 på ni år og over 26.000 det seneste år og er nu på 692.701, viser tal fra Danmarks Statisk.

Det er det laveste niveau siden 1987, og alene det seneste års fald skyldes både, at der er kommet færre ledige og færre på efterløn.

Ifølge flere økonomer skyldes den for dansk økonomi positive udvikling dels den økonomiske fremgang, men også den række af arbejdsmarkedsreformer, som er iværksat de senere år eksempelvis dagpengereform og en hævet en hævet efterlønsalder til 62 år.

Reformerne har uden tvivl været hårdt for nogle af dem det ramte. Den forhenværende økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers (R) berømte ord om at "sådan er det jo" i forbindelse med nedsættelsen af dagpengeperioden fra fire til to år i 2012, blev af mange betegnet som hjerteløs og uden kontakt med virkeligheden.

Men nedsættelsen har sikkert været den medvirkende pisk frem for gulerod, som fik flere til at søge aktivt efter jobs. For der er nemlig fortsat brug for, at langt flere bliver på arbejdsmarkedet, så længe det er dem fysisk muligt. Ikke mindst bygge- og anlægsbranchen skriger i disse år på arbejdskraft, og virksomhederne kan ikke holde til, at staten forsørger folk, som er raske til et job.

Derfor skal der fortsat skabes jobmuligheder - både af den politiske vej, men også ved at dansk erhvervsliv er åbne for at ansætte folk på offentlig forsørgelse.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109