Taler de mindre virksomheders sag
Den nye lov for erhvervsfremme er nu vedtaget, og der er nedsat en bestyrelse for den nationale erhvervsfremme. Bestyrelsen skal rådgive erhvervsministeren og styrke koordinationen mellem den kommunale og nationale erhvervspolitik. Den skal herudover igangsætte og finansiere projekter og erhvervsfremmeindsatser i hele Danmark.
Dorte Zacho Martinsen fra BM Silo er SMV’ernes talerør og er udpeget som et af de seks medlemmer af bestyrelsen fra erhvervslivet og skal repræsentere små og mellemstore virksomheder (SMV’er).
- Jeg er meget stolt over at skulle være SMV’ernes talerør i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Det er netop SMV’erne, der har brug for vejledning til deres drift og udvikling, for vi har ikke altid de rette kompetencer i virksomheden.
BM Silo har fået vigtig hjælp til vores udvikling, automatisering og eksport gennem offentlige programmer. Vi har brugt både væksthuset, flere teknologiske institutter og nationale programmer, så vi ved, hvor vigtigt det er, at systemet har tilbud, der opfylder SMV’ernes behov, siger Dorte Zacho Martinsen.
Hun er adm. direktør i BM Silo ApS i Holstebro, der producerer siloer og transportudstyr til det meste af verden.
Brugerne i centrum
Dorte Zacho Martinsen er indstillet til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse af organisationen SMVdanmark, som er organisation, som kun repræsenterer små og mellemstore virksomheder, SMV’er.
- SMV’erne udgør en meget stor andel af de danske virksomheder, og er det vækstlag, der skal skabe nye jobs, nye løsninger og flere praktikpladser i hele Danmark. De er derfor også den helt centrale målgruppe for de nye erhvervshuse, siger Ane Buch, adm. direktør i SMVdanmark.
- Succesen i det nye erhvervsfremmesystem afhænger også af, om det lykkes at sætte brugernes behov i centrum. Det kan kun lykkes, hvis de har en stærk repræsentant i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen. Dorte Zacho Martinsen vil med sine egne erfaringer for, hvad der skal til for at skabe vækst og udvikling i en SMV-virksomhed blive et stærkt kort for alle danske SMV’er i den nye Erhvervsfremmebestyrelse, siger Ane Buch.
Sammenhængende strategi
Den nye lov om erhvervsfremme udmønter den politiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om et forenklet erhvervs- og turismefremmesystem, der skal give danske virksomheder et fokuseret og fremtidssikret system, hvor færre penge går til administration og flere på at møde virksomhedernes behov. Lovene virker fra den 1. januar 2019, men allerede nu træder de bestemmelser i kraft, der etablerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
- Det er på tide og godt for virksomhederne, at erhvervsfremmeindsatsen bliver forenklet og moderniseret. Med Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse får indsatsen et sammenhængende strategisk fokus, der kan give meget større effekt for erhvervsudviklingen - både lokalt og på tværs af landet, siger Erhvervsminister Rasmus Jarlov.
Seks erhvervshuse
Der etableres seks tværkommunale erhvervshuse i København, Sorø, Odense, Haderslev, Aarhus og Aalborg med seks filialer i henholdsvis Rønne, Hillerød, Vordingborg, Horsens, Herning og Nykøbing Mors.
Erhvervshusene skal være Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses lokale sparringspartner og fungere som stærke kompetencecentre for alle virksomheder med behov for specialiseret vejledning af virksomhederne om drift og udvikling.
Det betyder, at den specialiserede erhvervsservice, som tidligere kun var tilgængelig for en lille gruppe vækstvirksomheder nu kommer til at gavne alle virksomheder.
tøtte
Her er alle medlemmerne
Der er udpeget 17 medlemmer til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Bestyrelsen betjenes af et nyt sekretariat i Silkeborg. Medlemmerne af bestyrelsen er:
- Jakob Riis (formand), adm. direktør, Falck A/S. - Peter Rindebæk, COO, Bladt Industries A/S - Betina Hagerup, direktør, KMD A/S - Nicolai Hansen, direktør, KMC Amba - Dorte Zacho Martinsen, direktør, BM Silo A/S - Steen Munk, vicedirektør, Nykredit Bank A/S - Dorte Krak, adm. direktør, Arp-Hansen Hotel Group A/S - Ejner K. Holst, næstformand, LO - Claus Jensen, formand, CO-Industri - Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune - Gert Jørgensen, borgmester, Sorø Kommune - Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense Kommune - Morten Slotved, borgmester, Hørsholm Kommune - Peter Sørensen, borgmester, Horsens Kommune - Stephanie Lose, regionsrådsformand, Region Syddanmark - Per Michael Johansen, rektor, Aalborg Universitet - Line Nørbæk, erhvervspolitisk direktør, Erhvervsministeriet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse overtager den indsats, der før lovens vedtagelse blev varetaget af de 147 medlemmer af de seks regionale vækstfora og Danmarks Vækstråd, som alle nedlægges. |