Vandtæt masterplan skal sikre et skybrudssikkert København
For med en ny masterplan for skybrudssikring, skærper Teknik- og Miljøforvaltningen og Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, nemlig kampen mod vandmasserne.
Fremover vil de 300 projekter, der skal sikre veje og kældre mod oversvømmelser vurderes i sammenhæng med hinanden, og det vil efter planen skabe færre forsinkelser på projekterne.
Og det er et rigtigt godt initiativ, mener Ole Mark, der er forskningschef ved DHI, der blandt andet arbejder med løsninger inden for vand og miljø.
- At man samler projekterne i en masterplan, laver ikke om på indholdet af projekterne, men det gør, at man kan opnå nogle effekter hurtigere, siger Ole Mark til DR P4 København.
Udover at skabe bedre forhold for at føre vandet væk fra veje og beboede områder, er det faktisk også en fordel for Københavns borgere, at man nu samler skybrudsprojekterne i en masterplan, mener Ole Mark.
- Det gode er at man får tænkt projekterne sammen, siger han til DR P4 København.
Ole Mark fortsætter.
- Vi kender jo alle sammen situationen, hvor en vej er gravet op for først at få ordnet noget gas for bagefter at få ordnet noget strøm og til sidst for at få ordnet noget vand – Og det vil man udgå med den nye masterplan, siger han til DR P4 København.
Og det er nødvendigt at se skybrudsprojekterne i København i en større sammenhæng, så de 300 skybrudsprojekter, som kommunen har haft gang i siden 2012 ikke spænder ben for hinanden.
Det mener i hvert fald Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø).
- De skybrudsprojekter vi laver et sted, skal ikke skabe problemer et andet sted, sådan at projekterne hænger sammen så vandet havner det rigtige sted, og ikke nede i folks kældre, siger hun til DR P4 København.
Selvom den nye masterplan vil skabe bedre resultater i forbindelse med skybrud, vil planen ikke nødvendigvis sikre et hurtigere anlægsarbejde.
Men Masterplanen kommer alligevel københavnerne til gode, mener Ninna Hedeager Olsen.
- Alle de steder vi kan komme til, vil vi også lave skybrudsløsninger der skaber gode, grønne byrum for københavnerne, siger hun til DR P4 København.