Vi vil også meget hellere samarbejde
Underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl opfordrer i Licitationen - Byggeriets Dagblad den 16. oktober til samarbejde i stedet for kamp.
Og der skal ikke være nogen tvivl herfra: Vi vil vældig gerne samarbejde.
Og som Louise Pihl selv nævner i sit meget lange indlæg, så har vi allerede gang i en lang række frugtbare samarbejder om at få flere faglærte ud på byggepladserne.
Louise Pihl lister en del af dem op i sit indlæg.
For eksempel har vi indgået en fælles forpligtende aftale om rekruttering, som vi allerede ser gode resultater af.
Og projektet Boss Ladies, der skal inspirere flere piger til at vælge værktøj, er også en fælles succes.
Så ja - vi samarbejder gerne. Og der er meget, vi er enige om.
Vi deler også Dansk Byggeris begejstring over, at der tilsyneladende er kommet flere unge i praktik, og at andelene af skolepraktik er på vej i den rigtige retning.
Når det kommer til dét, som mit indlæg i Licitationen - Byggeriets Dagblad den 9. oktober handlede om, nemlig om udspillet om at lempe på reglerne for at kunne hente billig udenlandsk arbejdskraft til landet, så hører enigheden op.
Derfor opfordrer vi i 3F til, at vi lader alle de gode initiativer, vi i fællesskab har igangsat, få en mulighed for at virke, før Dansk Byggeri begynder at argumentere for at nedsætte beløbsgrænsen og for at kunne hente borgere uden for EU til Danmark for at arbejde.
Vi har fortsat ledige. Også ledige bygningsarbejdere. Og vi har unge, der er placeret i skolepraktik. Lad os sætte alle dem i spil. Og bruge vores kræfter på de gode fælles initiativer - inden vi begynder at indføre billig arbejdskraft fra lande uden for EU.
Ingen restriktioner på adgang
Der er fortsat millioner af ledige i EU, som virksomhederne kan lokke til Danmark, såfremt der mangler arbejdskraft i byggebranchen. Og her kunne man for eksempel prøve at lokke med mulighed for gode løn og arbejdsvilkår.
Der er desuden ingen restriktioner for, hvor mange bygningsarbejdere, byggevirksomheder kan hente udenfor EU. De skal bare give dem det der svarer til en gennemsnitlig løn for håndværkere. Så der er virkelig ingen argumenter for at nedsætte beløbsgrænsen, og hente borgere uden for EU til Danmark.
Desuden - en ansvarlig branche, der i fællesskab sørger for, at social dumping slet ikke foregår, skaber jo et miljø, som unge har lyst til at være en del af.
Dét var min pointe. Vi vil meget gerne samarbejde.
Artiklen er en del af temaet Debat.