23948sdkhjf

Pandaanlæg har fejret rejsegilde

NCC er i fuld gang med at gøre ideer og tegninger fra tegnestuen BIG til virkelighed i Zoo København

Taget er lukket, og byggeriet af pandaanlægget i Zoo i København er nu så langt, at der er fejret rejsegilde.

Tirsdag eftermiddag lagde håndværkerne fra NCC værktøjet fra sig for sammen med bygherre, arkitekter og rådgivere at fejre begivenheden.

Zoo-direktør, Jørgen Nielsen, rettede fra talerstolen en særlig tak til alle de folk, der hver dag arbejder på byggeriet:

- Det har været og er en mønsterbyggeplads, hvor alt er velorganiseret og velfungerende, og hvor der ingen uheld har været, sagde han ifølge en pressemeddelelse.

Talerstolen blev også indtaget af arkitekterne Bjarke Ingels og David Zahle, der især hæftede sig ved den idéproces, der ligger bag tegningerne og designet af anlægget.

Arkitekter og ansatte fra alle fagområder i Zoo mødtes gennem 20 uger til idémøder, hvor alt fra dyrevelfærd og foder til indretning af restaurant og publikumsområder blev vendt, drøftet og beskrevet.

- Jeg glæder mig meget til de to beboere ankommer, og jeg håber virkelig de vil sætte pris på deres toværelses Frederiksberglejlighed, sagde Bjarke Ingels.

Anderledes arbejdsplads
Fra Allan Lavrsen, områdedirektør i NCC, blev det specielle ved at arbejde midt i Zoo fremhævet.

- For en gammel råhusentreprenør er det et fantastisk projekt at være med til at bygge, lige som det er et fantastisk sted at bygge, lige midt i Zoo, med dyrene som tilskuer. Pingvinerne, som stimler sammen udenfor deres hus hver gang, der løftes byrder med kranen over deres hoveder. Elefanterne, som flytter vores byggepladshegn, hvis det står for tæt på, hvilket vi prøvede i starten. Brøleaberne, som forstyrrer byggemøderne og udsigten til kænguruer i baghaven på skurbyen. En helt utrolig spændende arbejdsplads, sagde han.

Allan Lavrsen fremhæver blandt andet betonarbejdet med skæve og buede vinkler og vægge. Al beton er støbt på stedet af cirka 1.550 m3 beton.

Også HedeDanmark, der står for landskabet, var til stede under rejsegildet, og her sætter man pris på, at traditionen holdes i hævd.

- Qua at bygningen lige har fået tag på, er vi ikke kommet så langt endnu. Huset skal stå, før vi kan lave det grønne anlæg omkring, siger Jan Erland, projektleder på pandaanlægget hos HedeDanmark, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Den grønne virksomhed går for alvor i gang med opgaven i oktober.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297