23948sdkhjf

Dansk rådgiver færdiggør ny bro i USA

Governor Mario M. Cuomo-broen i New York skal betjene 140.000 bilister om dagen. Cowi er medrådgiver på projektet

En bro fra 1955 over Hudsonfloden 40 km nord for New York City er nu erstattet af en helt ny bro opkaldt efter en tidligere guvernør fra staten New York.

Governor Mario M. Cuomo Bridge har kostet 3,98 mia. dollars (25,2 mia. kr.) at opføre, og den danske rådgivervirksomhed Cowi har været med til at realisere projektet.

- Det er en kæmpe milepæl - ikke bare for projektholdet, men for hele Cowi. Vores ekspertise og nytænkning inden for betons holdbarhed og levetid udmundede i en konstruktion, som vi forventer kan modstå tidens tand, udtaler Don Bergman, der er Cowis vice president for Major Projects i Nordamerika, i en pressemeddelelse.

Svækkede fundamenter
Den gamle Tappan Zee-bro åbnede i 1955 som en forbindelse over Hudsonfloden cirka 40 km nord for New York City, hvor den var en vigtig hovedfærdselsåre for pendlere og virksomheder.

Men der var væsentligt mere trafik på broen, end den var designet til: Træpælefundamenterne var svækkede, og omkostningerne til vedligehold og reparationer skød i vejret.

Det har taget seks år at opføre den nye dobbeltfagede skråstagsbro.

Skråstagsbroen er fem km lang og skal dagligt betjene 140.000 bilister, der pendler mellem områderne Rockland og Westchester.

Broen har otte vejbaner, fire nødspor, en kombineret cykel- og fodgængersti, og en busbane - alle adskilt på øst- og vestgående konstruktioner, der understøttes af fælles fundamenter.

Broen er også designet til at kunne håndtere belastningen fra togtrafik i fremtiden.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093