23948sdkhjf

Nedbrydning, miljøsanering og bortskaffelse af affald

Kingo Karlsen har stået for nedbrydningsarbejdet og miljøsaneringen på Falkoner Centret og er netop nu ved at afslutte arbejdet, som virksomheden påbegyndte i januar 2017.

Overordnet set er Kingos en-treprise delt op i to: hele den ind-vendige rydning af hoteltårnet og omdannelsen af resten af Falkoner Centret – salen, kontorerne, lobbyen og atriumgården.

Etape 1 bestod af indvendig ryd-ning af 12 ud af det 16 etager høje hoteltårn.
- Her har vi skrællet alt af indvendigt og miljøsaneret, forklarer Nico Jørgensen, afdelingsleder hos Kingo med ansvar for entreprisen. Det vil sige, at vi har fjernet alle de miljøfremmede materialer fra bygningen og sendt dem til deponi. Vi har desuden fjernet lofter, gulve, badeværelser, vand- og varmerør mv. – vi har skrællet helt ind til benet, så der til sidst stod en rå og tom skal, som andre aktører så kan begynde at bygge op igen.

- Én ting er nedbrydningen, en anden ting er affaldshåndteringen, forklarer Nico Jørgensen og fortsætter: Vi har stået med ca. 30 tons affald pr. etage – og dem er der 12 af – der ikke bare kunne fragtes ud af bygningen og smides på lossepladsen. Ud over at til- og frakørselsforholdene er udfordrende omkring Falkoner Centret, har det været nødvendigt at sortere al affaldet i de rette fraktioner og fragte det til en godkendt affaldsmodtager.

Etape 2 består ligeledes af ned-brydning og affaldshåndtering; denne gang af den tilstødende kontorbygning, så der bliver plads til flere hotelværelser.
Kingo er førende i graden af genanvendelse og bestræber sig på at lande på en genanvendelsesprocent af affaldet på næsten 97 pct. Derudover tilstræber virksomheden at begrænse ressourceforbruget ved, at flere byggematerialer bliver genbrugt så tæt som muligt på deres oprindelige form – til gavn for mennesker og miljø. De fleste af de materialer, virksomheden sorterer fra, bliver således anvendt i en ny form på andre projekter.

Nogle af materialerne bliver imidlertid også genbrugt på dette projekt – endda i sin oprindelige form. Det drejer sig bl.a. om de store, rustfri stålplader, der har prydet facaden på Falkoner Centeret, siden det blev bygget i 1959 og er med til at give byggeriet dets ikoniske look.
- Vi tager stålpladerne ned, og så bliver de slebet og får en ny coating og en lidt anden kulør, så de får et mere nutidigt look. Det er upcycling, når det er bedst, fortæller Nico Jørgensen.
Efter planen flytter Scandic ind i første halvår af 2019, så projek-tet byder både på kompleksitet og tidsmæssigt pres.
- Det er en stor opgave med maks. på kompleksiteten. Og det kræver jo lidt ekstra af koordineringen. Der skal både være styr på sikkerheden og det væld af faggrupper, der er i gang på samme tid, men det er både udfordrende og ledelsesmæssigt spændende at navigere i så stor en projektorganisation, som NCC har nedsat sammen med Arkitema og ATP Ejendomme. Jeg kan ikke sige andet, end at det er meget profes-sionelt, og at det er den bedste projektorganisation, jeg nogensinde har arbejdet med. Det skal der gives ros for. Også til Kingos entrepriseleder Brian Hansen og den faste gruppe af Kingofolk, der er på sagen, slutter Nico Jørgensen.

Se meget mere omkring tendenser i byggebranchen og deltag i debatten på vores LinkedIn Gruppe: Byggemomentum

https://www.linkedin.com/groups/4835431/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092