23948sdkhjf

Licitationen mener: Rollemodeller viser vejen til uddannelse

Det er ikke ligefrem med de positive briller, at man kan se på fremskrivningerne af antallet af faglærte inden for bygge- og anlægsfagene. For i 2025 mangler branchen 17.000 faglærte.

Derfor er der også al mulig grund til at have den ene halvdel af befolkningen - nemlig kvinderne - for øje i jagten på mere faglært arbejdskraft. Af den grund har en række af byggeriets organisationer nu søsat projektet Boss Ladies, der over de næste tre år får fokus på at få flere af pigerne i folkeskolernes afgangsklasser til at vælge en fremtid som håndværker fremfor eksempelvis den gængse gymnasievej.

En analyse fra Dansk Byggeri tidligere på året viste heldigvis, at de seneste fem år er flere kvinder søgt mod uddannelserne som tømrer, snedker og elektriker, mens det eksempelvis går nedad for malerfaget.

Så det går den rigtige vej på visse områder, men det er langt fra nok, hvis virksomhederne skal kunne hyre tilstrækkelig med faglært arbejdskraft i fremtiden. Boss Ladies-projektet er derfor rigtigt set. Men kan ikke stå alene.

For det kræver også, at virksomhederne og de mandlige håndværkere er klar til at tage imod kvinderne på byggepladserne - både i form af faciliteter til kvinderne, men også i omgangstonen. Omvendt skal kvinderne så også vide, at det ikke er et kontor, de arbejder på.

I sidste ende handler det også om, at der kommer langt flere kvindelige rollemodeller i bygge- og anlægsvirksomhederne. Og her kan projektet forhåbentlig blive en øjenåbner for pigerne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109