23948sdkhjf

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anker vejstribesag

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anker Sø- og Handelsrettens afgørelse i vejstribesagen. 

For cirka 14 dage siden kom Sø- og Handelsretten frem til, at LKF Vejmarkering A/S og Eurostar Danmark A/S ikke brød konkurrenceloven, da de indgik i et konsortium og gennem Dansk Vejmarkerings Konsortium bød på kørebaneafmærkningen i tre distrikter for Vejdirektoratet tilbage i foråret 2014.

Konkurrencerådet og Konkurrenceankenævnet er tidligere kommet frem til en anden afgørelse, og nu vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen have sagen for Højesteret. 

- Vi kan konstatere, at Sø- og Handelsretten anlægger en anden vurdering af sagen end Konkurrencerådet og Konkurrenceankenævnet. Vi finder, at dommen har principiel betydning og er uenige i den. Og vi vurderer, at dommen gør det vanskeligere for os at gribe ind overfor aftaler, der er skadelige for konkurrencen og dermed for ordregiverne. Derfor anker vi dommen, siger Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, i en pressemeddelelse. 

- I den konkrete sag var Vejdirektoratets udbud designet til at fremme konkurrencen. Men ved at danne et konsortium og lægge et fælles bud på hele opgaven i en situation, hvor de i hvert fald hver især kunne have budt på delopgaverne i udbuddet, blev deres indbyrdes konkurrence elimineret, fortsætter han. 

Licitationen - Byggeriets Dagblad følger sagen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109