23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Forhåbentlig har vi lært af finanskrisen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Krakket i den internationale bank- og finansieringskoncern Lehman Brothers den 15. september 2008 er af mange økonomer set som starten på den internationale finanskrise.

Dermed er det i denne uge nøjagtigt 10 år siden, at finanskrisen for alvor skyllede ind over Danmark og satte sig sine mærkbare negative spor på ikke mindst bygge- og anlægsbranchen. En begivenhed vi også markerer her i Licitationen - Byggeriets Dagblad i løbet af de næste uger. For hvad har finanskrisen betydet for bygge- og anlægsvirksomhederne og har de overhovedet taget ved lære af den?

Et kan i hvert fald konstateres: De virksomheder, der var dårligt drevne og havde for meget fart på i årene op til 2008, blev for alvor ramt af en boomerang i årene efter. Alene i 2009 og 2010 satte antallet af konkurser rekorder med op mod 1.000 om året.

Men som dagens analyse viser, er ikke mindst de største danske entreprenører oven på krisen blevet betydelig bedre til at tjene penge og polstre sig til dårligere tider. Bygge- og anlægsvirksomhederne præsterer dog fortsat overskudsgrader i omegnen af de fem pct. som i årevis har været set som acceptabelt. Men skal de for alvor være polstret til fremtidens investeringer og udfordringer burde den snarere ligge på 10 pct. som en økonom også påpeger i dagens avis.

Finanskrisens dønninger bør være et wake-up call for branchen, og det gælder om at bruge erfaringerne herfra til at blive bedre til at drive virksomhed og ikke mindst skabe bedre økonomiske resultater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109