23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Mulige cyberangreb vedrører alle

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Daglige cyberangreb er efterhånden blevet hverdagskost for den danske energisektor. Så kontant var udmeldingen i går fra brancheforeningen Dansk Energi oven på en ny vurdering fra det særlige Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Centret vurderer, at andre lande har interesse i at stjæle informationer for at styrke og udvikle deres egen energisektor eller endnu værre - til brug i en mulig politisk eller militær konflikt.

Sidste år var blandt andre Mærsk-koncernen og den internationale Saint Gobain-koncern, der i Danmark omfatter byggematerialekæden Optimera og vvs-grossisten Brdr. Dahl, ramt af et omfattende hackerangreb, der kostede dem millioner af kroner.

Derfor er det også en skræmmende tanke, at den danske energisektor på denne måde er et potentielt mål for fremmede magter. Heldigvis har energiselskabernes servere modstået hackerangreb, men lykkes det i sidste ende ikke at afværge et hackerangreb, kan det ramme el- og varmeforsyningen. Og dermed potentielt lamme hele det danske samfund.

Det er selvfølgelig sat meget på spidsen, men det er en potentiel risiko. Der er heldigvis i det seneste forsvarsforlig afsat 1,4 mia. kr. ekstra over de næste fire år til blandt andet det kollektive forsvar af danske virksomheder mod hackerangreb.

De penge er uden tvivl godt givet ud, for angrebene bliver ikke færre. Derfor skal der være fuldt fokus på truslen. For den vedrører alle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.281