23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fynske nedrivninger i et større perspektiv

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

De store nedrivningsmaskiner skal findes frem inden for de kommende år, hvis Odense Byråds planer om at rive mindst 1.000 almene boliger ned i det belastede Odense-område Vollsmose.

Dermed følger kommunen i sporet på den ghettopakke, som regeringen fremlagde tidligere på året. Her lagde regeringen blandt andet op til, at hele bebyggelser kan rives ned eller skal eksproprieres for at komme ghettoerne i de danske byer til livs.

Nu er der fortsat lang vej til, at Odense Kommune går i gang med at reducere kraftigt i de i alt 3.600 almene boliger i Vollsmose. Men de kan jo skele til Aarhus Kommune, som allerede er i gang med en kraftig omdannelse af Gellerup-området. Her er 300 almene boliger allerede jævnet med jorden, og yderligere 1.000 skal fjernes.

Det er dog vigtigt at se ghetto-problematikken og nedrivningerne i et større perspektiv. For nedrivninger kan være en vej til at løse ghetto-problemerne, men de kan heller ikke stå alene, som landets boligselskaber selv har påpeget. Det handler også om at skabe bedre infrastruktur og koble de belastede områder til de omgivende byer.

Men beboerne skal jo også genhuses, og det er jo ikke ligefrem fordi, det vrimler med billige boliger i de store byer. Her ligger der også en udfordring for kommunerne.

Erfaringer fra København viser, dog, at kommunerne ikke må glemme, at omfattende renoveringer i de udsatte områder kan være vejen til bedre beskæftigelse og uddannelse. Så nedrivningerne bør stadig ikke stå alene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094