23948sdkhjf

Byudvikling ved Køge Kyst

Igennem årene har BKH Gruppen deltaget i den massive byudvikling i København og flere andre steder som fx Helsingør, Holbæk og Køge

Projekt Skibet er familieboliger og en del af det nye byområde, Køge Kyst, som er placeret mellem Køge by, vandet og strandengen. Projektet adskiller sig fra de fleste andre ved dels at være DGNB-certificeret, hvilket stiller store krav til bæredygtighed i alle indbyggede materialer, dels er hele bygningen designet så regnvand ledes ud på den naboliggende strandeng i stedet for at belaste kloaksystemet. Skibet bliver endnu et projekt, hvor kompetencerne fra alle BKH Gruppens selskaber bliver udnyttet og hvor vi er først og sidst på pladsen.

Opstart
Pga. byggeriets placering var grundvandssænkning samt nedramning af tæt spuns nødvendig. Selve udgravningen af byggegruben løb op på 18.000 tons jord.

Et bemærkelsesværdigt fund
I forbindelse med udgravningen dukkede et 500 år gammelt skibsvrag op og arbejdet måtte standses, mens arkæologerne fik det gravet ud. Skibet var yderst velbevaret
med mange detaljer. Fundet var nærmest profetisk, da byggeriet allerede hed ”Skibet”.

En stor støbning
I uge 35 blev den 2500 m2 store betonbundplade støbt. Støbningen tog over ti timer og der blev brugt 1250 m3 beton til bundpladen. Det stillede store krav til koordination mellem betonværk, pumpemestre, betonarbejdere, byggeledelse og ikke mindst vejrguderne.

Fra start til slut
Når bygningerne er færdige står vores gartner- og belægningshold klar til at gøre udearealet indbydende og brugbart for alle aldre. Der lægges bl.a. 1250 m2 belægning samt kantbegrænsning og der plantes diverse træer, buske, prydgræsser samt løg i terræn og i gårdrummet over betondækket til P-kælderen. Den sidste finish lægges på de mange måneders arbejde, inden familierne flytter ind i deres nye hjem.
Det, at vi starter projektet med udgravning til fundament og kælder og slutter af med beplantning og belægning, er noget vores kunder efterspørger mere og mere. De ser mange fordele i, at vi kan levere jord, beton, kloak, belægning og gartnerarbejde fra samme koncern”, siger Verner Tønning, Direktør hos Pahn Beton, som er en del af BKH Gruppen.

BKH Gruppen A/S                                                                                                            Agenavej 13 - 2670 Greve - tlf: 5650 6500 - mail: bkh@bkh.dk  

BKH Gruppen A/S er en koncern af virksomheder med hver deres speciale. Gennem dialog og samarbejde kan vores kunder forvente flere muligheder, konstant fremdrift og god kvalitet. Vores mandskabs- og maskinkapacitet sikrer den nødvendige fleksibilitet og effektivitet i projektet. Vi findes på byggepladser i København, det øvrige Sjælland samt Lolland og Falster, hvor vi hver dag stræber efter at gøre det endnu bedre i dag, end vi gjorde i går.

www.bkhgruppen.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112