23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeriet er en vigtig cirkulær brik

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Bygge- og anlægsbranchen står for godt en tredjedel af den samlede affaldsproduktion herhjemme. Det åbner naturligt for nye måder at genanvende ikke mindst de mange gamle byggematerialer, så de eksempelvis ikke bare går op i røg på landets forbrændingsanlæg.

Der er da også flere, som får øjnene op for den cirkulære økonomi. Også regeringen som allerede sidste år modtog 27 anbefalinger fra et særligt advisory board til, hvordan Danmark bliver førende inden for det cirkuære.

Nu har regeringen så barslet med en decideret strategi for den cirkulære økonomi, hvor 116 mio. kr. fordeles på 15 initiativer. Her spiller byggebranchen en vigtig rolle blandt andet med et større kendskab til selektiv nedrivning, og at staten skal vurdere sine bygninger ud fra en totaløkonomisk tankegang.

Det sidste indebærer, at man ikke kun regner ud, hvad det koster at opføre en ejendom, men også, hvad den koster i drift og vedligehold samt at nedrive og genanvende materialer.

Det er absolut en farbar vej at gå. Men det er vigtigt, at bygge- og anlægsbranchen tages med på råd og ikke mindst, at den gældende lovgivning indrettes til en cirkulær økonomi.

For skal den cirkulære økonomi for alvor blive en givtig forretning for bygge- og anlægsvirksomhederne, kræver det en enkel og klar lovgivning. Det kræver samarbejde med byggeriets parter, Folketinget og de største statslige, kommunale og private bygherrer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.3