23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Rettidig omhu i rådgiverbranchen

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det har ikke skortet på opkøbene i den hjemlige rådgiverbranche de seneste år. Det mest markante var vel Niras’ overtagelse af Alectia i 2016, men de største i branchen er også for alvor begyndt at bevæge sig ind på arkitektområdet, så de kan tilbyde en samlet rådgiverydelse. Samtidig spurter de allerstørste virksomheder i rådgiverbranchen som Rambøll og Cowi også derudad i væksttoget med opgaver i både ind- og udland.

Meget naturligt kigger flere af de mellemstore rådgivervirksomheder mod de største og prøver at bide skeer med dem. Men det koster dyrt, hvis ikke man er klar til det.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblads nye brancheanalyse af rådgiverbranchen viser, har det ikke mindst for rådgivervirksomheder med mellem 200 og 1.000 ansatte kostet dyrt at bide skeer med de største.

Adm. direktør Henrik Garver fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører påpegede her i avisen i fredags, at eksempelvis investeringer i digitalisering, der kan håndtere mere vækst, måske har været timet forkert. Dermed har de mellemstore rådgivervirksomheder opbygget et setup, som er for dyrt i forhold til ordrebøgernes størrelse. Det koster naturligt på indtjeningen.

Skal de mellemstore rådgivervirksomheder følge med konkurrenterne, kræver det uden tvivl investeringer og måske i sidste ende en øget konsolidering i branchen. Men investeringer kræver også rettidig omhu. For selvom det lige nu er gode tider, bør pengene ikke bruges på investeringer, som bider virksomhederne i halen til sidst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125