23948sdkhjf

Solcellevirksomheder har kronede dage

Den næsten skyfrie sommer har øget efterspørgslen på solceller. Hos brancheforeningen Dansk Solcelleforening håber man, at vejret gør, at flere får øjnene op for den klimavenlige energi

Sommerens solstråler giver danskerne lyst til at blive selvforsynende med grøn energi.

Hos solcellevirksomheden KlimaEnergi A/S har man oplevet en markant øget efterspørgsel.

– Vi har været kimet ned i en periode, hvor der normalt er meget stille, siger direktør og ejer Alex Pedersen og henviser til, at sommerferien normalt er så stille, at man havde overvejet at holde ferielukket i en periode. Det er han nu glad for, at man ikke gjorde.

Antallet af henvendelser fra potentielle kunder har været mere end fordoblet i forhold til samme periode tidligere år.

Han vurderer, at sommerens succes vil give KlimaEnergi en omsætning, der er 20 til 30 procent højere end sidste år.

Årsagen til succesen skal primært findes i det gode vejr, men også et generelt mere positivt syn på solenergi fra politikere og resten af befolkningen spiller ind, mener Alex Pedersen.

Hos ATsolar nikker adm. direktør Nicolai Faaborg Andresen genkendende til årsagsforklaringen. Han har oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser fra boligforeninger over sommeren.

– Vi har gang i fem forskellige boligforeninger nu, og det drejer sig altså om virkelig mange lejligheder, siger han.

Han forklarer videre, at solceller, grundet sommervejret, producerer omkring 40 procent mere strøm end normalt for tiden.

Og det er godt nyt for de danske solcelleejere i en periode, hvor elpriserne er forholdsvis høje.

Starten på fremgang
De høje elpriser skyldes blandt andet, at vindmøllerne, som følge af mindre blæst, ikke har produceret så meget strøm. Elprisen er bestemt ud fra udbud og efterspørgsel, og derfor er prisen i øjeblikket højere, end den plejer at være.

I Dansk Solcelleforening håber man, at den flotte sommer giver branchen et rygstød:
– Vejret gør forhåbentlig, at flere danskere får øjnene op for det potentiale, der ligger i solceller, sig Flemming Kristensen, formand for bestyrelsen i Dansk Solcelleforening.

Han fortæller, at solenergi kun udgør to procent af elmarkedet i Danmark og at årsagen skal findes i den administrative proces, der er i forbindelse med opsætning af solceller.

– I øjeblikket er der omkring 16 ugers behandlingstid for at få lov til at sætte solceller op på sit tag, siger Flemming Kristensen, der placerer ansvaret for dette hos politikerne på Christiansborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.107