Husfabrik går fra tvangsopløsning til konkurs
Husfabrikken A/S, som i sidste måned blev anmodet tvangsopløst, er nu under konkursbehandling.
Det fremgår af Virk.dk, som oplyser, at Skifteretten i Odense har afsagt dekret den 30. maj – samme dag som retten modtog begæringen om konkurs.
Dermed synes drømmen om at skabe en betydelig modulhusfabrik at være endegyldigt lagt i graven for folkene bag fabrikken, som i august sidste år etablerede produktion i en tidligere vinduesfabrik i Vissenbjerg på Fyn.
Husfabrikkens konkurs sætter punktum efter en kort og meget turbulent levetid, der startede i marts 2016, hvor teknisk designer Claus Valsøe Clausen fra Assens udviklede en forretningsidé til husbyggeri på industrielt samlebånd.
- Det var ikke fordi, at jeg opfandt den dybe tallerken. Jeg gav nok bare tallerkenen en ny farve. Det er cirka 30 år siden, at man opfandt modulbyggeriet. Det var en god idé, for der er ikke produktionskapacitet nok på markedet til at følge med efterspørgslen på modulbyggeri, sagde han for nogle uger siden til Licitationen.
Læs hele Licitationens gennemgang af Husfabrikkens nedtur (kræver abonnement):
Masser af mangler og mystik bag Husfabrikkens kollaps
Claus Valsøe Clausen har frem til konkursen været minoritetsejer i selskabet, hvor Bengt-Evert Eklund og Henrik Nygaard hver ejede 45 pct. De bortviste tidligere på foråret Claus Valsøe Clausen efter uenighed om dennes egne sideprojekter.
Også den tidligere Damixa-direktør Kim Kenlev fik en kort karriere på Husfabrikken. Han tiltrådte som adm. direktør i august 2017, men allerede i februar var han væk igen. Og ifølge CVR-registret blev han aldrig erstattet.
I en e-mail til Fyens Stiftstidende erkendte Bengt-Evert Eklund i midten af maj, at Husfabrikkens økonomiske situation var uholdbar. Claus Valsøe Clausen fortalte senere til Licitationen, at et mindre lejlighedsbyggeri i Odense var selskabets eneste igangværende ordre. Således er et stort projekt med 50 boliger i Stockholm, som skulle i gang i begyndelsen af 2018, aldrig blevet til noget.
Building Supply og Licitationen forsøger at følge op på historien i dagens løb.