23948sdkhjf

Sløv sagsbehandling i Miljøstyrelsen koster ordrer

- Det er som om, ansøgningerne havner i et stort sort hul, siger Frustrerende, siger miljøchefen i Sten og Grus Prøvestenen.

En stor bunke af forurenet beton hober sig lige nu op hos miljøvirksomheden Sten og Grus Prøvestenen A/S i Københavns Sydhavn.

Affaldet skulle være sendt med et skib til udlandet for at blive termisk behandlet, men i virksomheden venter man stadig på en godkendelse fra Miljøstyrelsen, hvor ansøgningerne om affaldstransport venter på at blive behandlet.

Og det frustrerer Michael Quist, miljøchef i Sten og Grus Prøvestenen.

- Vores seneste ansøgning tog syv måneder, før den gik igennem. Lige nu har vi kun en sag hos Miljøstyrelsen, der har ligget siden januar, og vi kender end ikke tidshorisonten på, hvornår den bliver behandlet. Derudover har vi fire-fem andre sager i støbeskeen, men vi vil afvente med at fremsende dem, for det er som om, ansøgningerne havner i et stort sort hul, siger han.

Ikke kunder længere
Når en virksomhed søger om godkendelse til at fragte affaldsprodukterne ind eller ud af landet er sagsbehandlingen brugerfinansieret og koster dem dermed et gebyr på 14.200 kroner.

Ifølge EU’s regler har Miljøstyrelsen tre dage til at kvittere for ansøgningen og 30 dage til at behandle sagen, men på grund af regeringens udflytning af Miljøstyrelsen til Odense, så er sagsbehandlingstiden markant forhøjet. Og for Sten og Grus Prøvestenen har det store konsekvenser.

- Vi har måttet sige nej til opgaver med at sende farligt affald ud af landet, fordi sagsbehandlingstiden tager så land tid. Det er utilfredsstillende, når vi tilmed selv betaler for at få vores ansøgninger godkendt. I virksomheden bruger vi årligt omkring 100.000 kroner på godkendelse - ikke kun i Danmark, men også i andre lande. Lige nu virker det som om, man i Miljøstyrelsen i Danmark ikke ser os som kunder, siger Michael Quist.

I juni 2017 flyttede Miljøstyrelsen deres omkring 600 arbejdspladser fra Strandgade til Haraldsgade i København, men med regeringens seneste plan for udflytning af statslige arbejdspladser skal hele styrelsen til efteråret flytte til Odense.

Virksomheder som gidsler
Flytteplanerne har medført, at 100 medarbejdere allerede har opsagt deres stillinger i Miljøstyrelsen i løbet af årets første kvartal, og højst en femtedel ventes ifølge interne dokumenter fra styrelsen at flytte med deres stillinger til Odense.

- Man kan godt mærke, at flere nøglemedarbejdere er smuttet, fordi de ikke gider flytte med til Odense. Dermed tager regeringen os virksomheder som gidsler i deres udflytning. Efter den første flytning oplevede vi allerede markant længere sagsbehandlingstid - nu tror jeg, vi skal være heldige, hvis styrelsen kommer til at fungere i 2020, siger Michael Quist.

Det lykkedes i går ikke Licitationen - Byggeriets Dagblad at få en kommentar fra Miljøstyrelsen inden avisens deadline.

Læs mere: Miljøstyrelsen bør udlicitere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11