23948sdkhjf

Jysk sygehus har ombygget ambulatorier

Specialer og funktioner bor nu på samme afdeling og er fælles om lokaler og udstyr

Et tidligere 1800 kvm stort sengeafsnit på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg er blevet ombygget til et moderne og tidssvarende ambulatorieområde med plads til kirurgisk og medicinsk gastroenterologi samt en skopienhed.

Det betyder at specialer og funktioner, der undersøger og behandler patienter med sygdomme i mavetarmsystemet, nu er samlet et sted.

I stedet for at funktionerne ligger spredt på sygehuset, har sygehuset samlet kræfterne ét sted. Det betyder blandt andet, at personalet får lettere ved at udveksle viden og sparre med hinanden på tværs, ligesom det bedre kan udnytte lokaler og udstyr.

- Alt hvad vi skal bruge, for at undersøge og behandle patienter med sygdomme og lidelser i mavetarmsystemet, er inden for rækkevidde. Vi skal ikke transportere patienten unødigt rundt på sygehuset, i stedet kan vi nu bruge tiden effektivt hos patienten, forklarer Birgit Husted Brodde, ledende oversygeplejerske på Gastroenterologisk Afsnit i en pressemeddelelse.

Sammenflytningen af specialerne og funktionerne betyder også mere plads - især til skopienheden, der over de senere år har mærket en øgning af undersøgelser og operationer.

Ombygningen

Etableringen af det ny ambulatorieområde er en del af Generalplanen for udbygningen af Sydvestjysk Sygehus.

Generalplanen er udarbejdet i forbindelse med Region Syddanmarks akutplan, hvori det er besluttet at Sydvestjysk Sygehus skal være et af regionens fire akutsygehuse.

Projektafdelingen for Sygehusbyggeri varetager på vegne af Region Syddanmark ud- og ombygningerne.

Antal ambulatorierum: 13
Antal skopistuer: 6
Antal renoverede kvm: 1.777 kvm
Antal patienter årligt: Cirka 22.000
Kilde: Region Syddanmark

Med det nye ambulatorium har Sydvestjysk Sygehus således fået seks moderne skopistuer.

Ens indretning

Standardisering har fra projektets start været et nøgleord. De 13 ambulatoriestuer er derfor indrettet ens.

- Ambulatoriestuerne kan ikke kun bruges til ét speciale eller funktion. Det betyder at patienter ikke skal vente på, at en bestemt stue bliver ledig. Udebliver en patient eller trækker en undersøgelse ud, har det ikke den store betydning.

- Patienten kommer blot til på en anden stue, forklarer Helle Senius Madsen, der er projektleder på det nye ambulatorieområde, i en pressemeddelelse

Standardiseringen af stuerne betyder også, at andre specialer på sygehuset kan booke sig ind på det det nye ambulatorieområde, hvis der er ledige stuer.

Det nye ambulatorieområde, som forventes at modtage og behandle ca. 22.000 patienter årligt, består foruden af standardiserede ambulatoriestuer og skopistuer også af skopivask, medicinrum, skyllerum, køkken, personalerum og en behandler-/observationsstue med plads til 22 patienter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.199