Danmarks første cirkulære boligbyggeri som det gode eksempel
Når Lejerbo i de kommende år opfører 60 nye boliger i Lisbjerg Aarhus, er det første gang, at et alment boligprojekt opføres efter cirkulære principper.
Det betyder blandt andet, at byggeriet kan skilles ad igen, og de brugte elementer kan genbruges – næsten uden at tabe værdi.
Seminar: Cirkulær økonomi i byggerietHvornår? Den 5. marts 2018 fra kl. 12 til 15 Hvor? Navitas, Auditoriet. Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus Det er gratis at deltage, men der opkræves et no-show fee på 500 kroner. Bag seminaret står Building Green, Ingeniørhøjskolen (Aarhus Universitet), Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og Circle House. Find program og tilmelding på buildinggreen.eu |
Circle House, som 23 vidt forskellige parter er en del af fra start, blev præsenteret på Building Green i København i efteråret. Og det perspektivrige pilotprojekt er igen i fokus, når Building Green den 5. marts inviterer til pop-up seminar som optakt til forårets Building Green Aarhus.
- Med pop-up seminaret stiller vi ekstra skarpt på ingeniørerne som en vigtig del af den cirkulære og bæredygtige omstilling. Cirkulær økonomi skal anses som en god forretning, hvor hele kæden kan arbejde sammen. Det er et parameter, som vi i endnu højere grad fokuserer på under forårets Building Green, siger projektleder Sarah Elhauge.
På programmet som oplægsholdere er Kasper Guldager fra 3XN, Flemming Besenbacher fra Carlsberg Foundation, Henning Andresen fra Orbicon og Andreas Qvist Secher fra Rambøll.
Kasper Lynge, der er udviklingschef på Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet, er facilitatoren, som styrer slagets gang.
- Formålet med seminaret er at gøre begrebet cirkulær økonomi mere håndgribeligt. Der er behov for, at det bliver sat på dagsordenen over for både ingeniørstuderende og færdiguddannede. Ingeniørerne skal med på vognen og være en naturlig del af debatten, siger Kasper Lynge.
Læs mere om Circle House i artiklerne: