Han skal styre Fyns nye husfabrik
Den 1. januar 2018 tiltræder Lars Lauritsen som produktionsleder hos Husfabrikken A/S i Vissenbjerg på Fyn. Det sker for at styrke arbejdet yderligere og skabe stabilitet i en produktion, som siden opstarten i august er vokset til 17 mand.
- Jeg synes, det var på tide at prøve noget nyt, og Husfabrikken er en utrolig spændende virksomhed med et innovativt koncept for boligbyggeri. Det er en meget interessant og nyskabende måde at bygge huse på, fortæller Lars Lauritsen.
Han kommer fra en stilling som arbejdsleder hos stålvirksomheden Ib Andresen Industri, hvor han blandt andet har været ansvarlig for mandskab, planlægning og arbejdsmiljø de sidste 12 år.
Målet er 70-80 boliger i 2018
Bag Husfabrikken står Claus Valsøe Clausen, der har titel af salgs- og udviklingsdirektør i virksomheden. Han var i sin tid idémanden bag Modulconcept, som i dag er en del af Roust Spær, og arbejdede senest som udviklingschef i BM Byggeindustri.
Med Husfabrikken er visionen at kombinere det bedste fra byggeriet og industrien til at skabe både etageboliger, rækkehuse og enfamilieshuse. Når fabrikken i Vissenbjerg er helt oppe at køre i løbet af 2018, vil produktionskapaciteten ligge omkring 150 boliger om året. Men konceptet er skalérbart, så det ligger i kortene, at virksomheden på et tidspunkt etablerer produktion i Norge og Sverige.
Foreløbigt er planen, at resten af 2017 skal bruges til at ’slå rødder’, inden der for alvor sættes tryk på i det nye år. På nuværende tidspunkt er der lukket en ordre på 50 boliger til levering i Stockholm i 2018, og målet er at indgå yderligere aftaler på 20-30 boliger.
Faglærte og ufaglærte skal spille sammen
Som ny produktionsleder hos Husfabrikken kommer Lars Lauritsen til at stå i spidsen for et team af medarbejdere med meget forskellige baggrunde. To tredjedele af de ansatte i produktionen er nemlig ufaglærte:
- Konceptet hos Husfabrikken er ideelt til at understøtte et samspil mellem faglærte og ufaglærte. Det er desuden den udvikling, vi også ser på byggepladserne, hvor eksempelvis murerne i dag går med murerarbejdsmænd, og det samme gælder tømrerne, pointerer han og tilføjer, at det i bund og grund handler om at få skabt et godt flow i produktionen.
- Og for at komme dertil, er der en masse mekanismer, der skal fungere. Det kræver, at der skabes trivsel og gode teams på tværs af faggrupper, og det glæder jeg mig til at begynde arbejdet med, siger Lars Lauritsen.