Nye regler ikke ens for alle
Når de nye regler træder i kraft den 1. januar, så gælder det kun for håndværkerne, der arbejder på stilladserne. Hvis stilladset er for tungt, er det bare at ringe til det firma, der har leveret stilladset, og bede dem komme og flytte eller ændre på det, for de må gerne flytte på det.
Således er reglerne altså ikke ens for alle, men er designet til at beskytte håndværkerne, der dagligt arbejder fra et stillads.
Og selvom branchen er klar til at imødekomme de nye regler, så er der flere stilladstyper, men i grundprincippet to forskellige måder at opbygget et stillads på.
Der findes nemlig stilladser med og uden konsoller, og konsollerne vil i nogle tilfælde formentligt fortsat være tungere end det tilladte. Men så længe det er et professionelt stilladsfirma, der flytter rundt på det, så er reglerne overholdt.
En lettere løsning
Men at de tunge stilladser er på vej ud, bekræfter GSV Materieludlejning, der er Danmarks største udlejer af stillads, og her har Morten Frost, salgschef for netop stilladser travlt. GSV har nemlig valgt at sælge sit tunge murerstillads og tage et nyt system ind.
- Vi har taget teten på problemstillingen ved at sælge det gamle tunge system. Vi oplever i forvejen en aftagende efterspørgsel på det tunge stillads. Derfor har vi løbende en dialog med murerne om, hvad de har brug for, og de er meget positive om det lettere system. Vi har i forvejen mange traller udført i komposit, og det vil primært være her, vi investerer flere penge, siger Morten Frost i en pressemeddelelse udsendt af 3F.
Læs også: Krav om lettere stilladser fra nytår