Plads til leg og rum til forskellighed
Lindevangsparken, Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus og Vestre Fjordpark er finalister til Dansk Landskabspris 2017. Om små tre uger, 25. oktober, overdrager kulturminister Mette Bock (LA) Dansk Landskabspris 2017 på 70.000 kroner til vinderprojektet ved et arrangement på Nationalmuseet
Ikke mindst de mange forskellige materialer, der er blevet brugt til belægningerne, fra træ over asfalt til græs og beton, skaber en dynamik i projekterne, der kommer borgerne til gode. Juryen glæder sig over eksempelvis lokal afledning af regnvand, de såkaldte LAR-løsninger, i alle tre projekter.
Nyt momentum
Som jurymedlem Bo Holm-Nielsen, landskabsarkitekt og partner i ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, forleden sagde her i Licitationen, har dommerne i år haft ekstraordinært mange indstillinger til Dansk Landskabspris. Det vidner om, at landskabsarkitekturen er ved at genvinde momentum i byggebranchen.
En anden grund kan være den store tilstrømning af nye indbyggere til de store byer, og derfor et øget behov for brugbare pladser.
En genkendelig struktur
Og Bo Holm-Nielsen understreger, at de tre nominerede projekter alle er flotte eksempler på nyere dansk landskabsarkitektur:
- De afspejler alle inspirerende og holdbare byrum, der er skabt i dialog med slutbrugerne, samtidig med at funktionelle krav til LAR, drift, anlægsøkonomi og æstetik går flot hånd i hånd,.
Om Lindevangsparken lyder det blandt andet, at projektet skaber fornyelse og øger muligheden for bevægelse.
Samtidig bevarer parken den genkendelige struktur og det plantemæssigt værdifulde i det oprindelige anlæg.
Og om Vestre Fjordpark som finalist lyder det, at der er skabt en solid og multifunktionel platform for aktivt udeliv. Brugernes behov for at være aktive sammen i naturen understøttes forbilledligt - med enkle og solide virkemidler.